Didier Drogba i Zinedine Zidane: U borbi protiv siromaštva nitko nije gledatelj, svi igramo

Tekst: P.R.
Foto: YouTube

AMBASADORI dobre volje UNDP-a, Programa Ujedinjenih naroda za razvoj, Didier Drogba i Zinedine Zidane, objavili su TV spot u kojemu od svijeta traže pomoć u rješavanju problema siromaštva te pozivaju sve da se priključe timu koji će ga pobijediti.

"Potrebna nam je vaša strast i pomoć kako bi poboljšali živote siromašnih"

"U borbi protiv siromaštva nitko nije gledatelj. Svi moramo biti na igralištu kako bi poboljšali živote milijuna siromašnih ljudi na ovom svijetu", rekao je Drogba, napadač Chelsea i kapetan reprezentacije Obale Bjelokosti. "Svjetsko prvenstvo spaja ljude diljem svijeta u zajedničkom bodrenju njihovih reprezentacija. Ta nam strast treba kako bi iskorijenili siromaštvo i glad", dodaje Zidane, slavni nogometaš i bivši kapetan francuske nogometne reprezentacije.

UNDP program je UN-a i radi na rješavanju gorućih društvenih pitanja

Spot će se emitirati tijekom Mundijala s ciljem poticanja napora u postizanju Milenijskih ciljeva razvoja, osam međunarodno dogovorenih ciljeva usmjerenih ka suzbijanju siromaštva  (gladi, smrtnosti djece i majki, bolesti, neodgovarajućih boravišta i nejednakosti spolova) do 2015. godine.

UNDP djeluje u 166 zemalja svijeta, povezujući vlade, civilno društvo i privatni sektor u rješavanju društvenih pitanja. Program UN-a za razvoj radi na unaprjeđenju mjera socijalne politike prema najranjivijim skupinama u društvu, potiče lokalni razvoj, zaštitu okoliša i racionalno korištenje energije. Od 1965. UNDP promiče pozitivne promjene kako bi se građanima omogućio kvalitetniji život.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara