Estrada se seli na Runjićeve večeri u Split

Estrada se seli na Runjićeve večeri u Split

NASTALE u spomen na legendarnog autora zabavne glazbe Zdenka Runjića, Runjićeve večeri u Splitu postale su prava glazbena manifestacija koja svake, pa tako i ove godine, okuplja zvučna imena domaće estrade. Prvog dana rujna na Peristilu će tako zapjevati Nina Badrić, Massimo, Oliver Dragojević i brojna mlada imena čije vrijeme tek dolazi.

Orkestar Radio Dalmacije pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog vodit će splitsku publiku i TV gledatelje kroz bogat glazbeni opus Zdenka Runjića, a brojne estradne zvijezde izvest će njima najdraže i(li) najznačajnije pjesme koje je Runjić tokom svoje karijere pisao za domaće glazbene zvijezde. Osim eminentnih imena - Olivera, Massima, Nine, Tedija Spalata i grupe TBF, na Peristilu će pjevati i brojni mladi izvođači, čime organizatori Runjićevih večeri nastavljaju s tradicijom predstavljanja mladih i perspektivnih glazbenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Tolja, Ivana Radovniković, Kristijan Beluhan, Ivana Husar, Detour, Jacques Houdek i Ivana Starčević odabrali su najdraže Runjićeve skladbe, za koje je orkestar pripremio i posebne aranžmane, pa će publika na Peristilu svjedočiti neponovljivom glazbenom događaju. Obzirom da je ovo već treća godina da obitelj pokojnog skladatelja priprema ovako opsežan hommage, možemo slobodno reći kako Runjićeve večeri izrastaju u pravi glazbeni festival, nasreću, neopterećen plasmanima, stylinzima i drugim sitnicama koje su na ostalim sličnim događanjima uobičajene.

D.K.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara