Filmski producent službeno "očitao bukvicu" Lindsay Lohan

Filmski producent službeno "očitao bukvicu" Lindsay Lohan

JAMES G. ROBINSON, 70-godišnji filmski producent i predsjednik tvrtke Morgan Creek Productions, uputio je službeni dopis 20-godišnjoj glumici Lindsay Lohan u kojoj izražava nezadovoljstvo zbog "neprofesionalnog" odnosa prema njenim radnim obvezama tijekom snimanja filma "Georgia Rule".

U filmu "Georgia Rule", Lohan glumi tinejdžerku iz problematične obitelji koju seksualno zlostavlja očuh, a u ostalim ulogama se pojavljuju Jane Fonda, Cary Elwes, Dermot Mulroney i Felicity Huffman. Široj javnosti je ipak najpoznatiji po "paprenim" scenama koje je Lohan snimala u Los Angelesu zajedno s mladim glumcem Garrettom Hedlundom.

Dok u pismu tvrdi da je Lohan često kasnila na set, povod za dopis, poslan 26. srpnja, je bila odluka da propusti snimanje jer se "loše osjeća" i njena navodna hospitalizacija zbog "toplotnog udara". Robinson, pak, tvrdi da je pravi razlog za izbivanje sa seta "intenzivno tulumarenje".

Robinson u svom dopisu Lohan naziva "razmaženim derištem" i tvrdi da se prema svojim kolegama i članovima filmske ekipe ponašala "neljubazno, neodgovorno i neprofesionalno". Uza sve to je, kako tvrdi Robinson, njegovu tvrtka koštala "stotine tisuća dolara".

Zbog svega toga je u dopisu od nje izričito zahtijevao da se 27. srpnja pojavi na setu, tvrdeći da će je u slučaju izostanka smatrati osobno odgovornom. Ukoliko se glumica ne pojavi, Morgan Creek Productions će nastojati od nje "financijski kompenzirati tako stvorene gubitke", odnosno poduzeti "druge korake u svrhu zaštite interesa filma i tvrtke".

Dopis je službeno uručen Lindsay Lohan u hotelu Chateau Marmont, a njega se dočepala te objavila web-stranica The Smoking Gun. Predstavnici Morgan Creeka su potvrdili autentičnost dokumenta.

Leslie Sloane Zelnik, glasnogovornica Lindsay Lohan, je odbila komentirati cijeli slučaj, ali je, po svemu sudeći, glumica sasvim ozbiljno shvatila pismo, te se u četvrtak pojavila na setu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvori bliski Lohanovoj tvrde da se glumica po originalnom rasporedu uopće nije trebala pojaviti na setu u četvrtak, ali da se time kompenzirao njen izostanak u srijedu.

James G. Robinson je, inače, jedan od najiskusnijih holivudskih producenata, koji iza sebe ima hitove kao što su "Robin Hood – princ lopova", "Mladi revolveraši" i "Posljednji Mohikanac". Tijekom svoje duge karijere je stekao reputaciju jednog od rijetkih producenata koji ne oklijeva javno se suprotstaviti zvijezdama čije ponašanje šteti filmu, pa se tako svojevremeno "zakačio" sa Sharon Stone zbog njenog odbijanja da se pojavi gola u filmu "Diabolique".

U izjavi za "Hollywood Reporter" je rekao da pismo nije bilo "prijeteće" ni "neljubazno", odnosno da se svodilo na jednostavno podsjećanje na radne obveze, odnosno da u svemu tome "nisu bili upetljani odvjetnici". Robinson tvrdi da je snimljena polovica filma te da preostaje još šest tjedana.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara