"Gospodar prstenova": Treći dio dobio nagradu američke kritike

FILM "Povratak kralja", treća i posljednja epizoda sage "Gospodar prstenova", požnjela je proteklog vikenda brojne nagrade na godišnjoj dodjeli Udruge američkih kritičara.

Taj je film već započeo svoj slavodobitni pohod po svijetu, a uspjeh kod američke kritike dobar je znak s obzirom na dodjelu Oscara u veljači.

"Povratak kralja" dobio je nagradu za najbolji film, Peter Jackson za najbolju režiju, a Howard Shore za najbolju glazbu.

Nagradu za najboljeg glumca dobio je Sean Penn za ulogu u "Mističnoj rijeci" Clinta Eastwooda, a Tim Robbins za najbolju sporednu ulogu u istom filmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Charlize Theron proglašena je najboljom glumicom, zahvaljujući ulozi serijskog ubojice u "Monsteru", dok je Renee Zellweger nagrađena za sporednu ulogu u "Cold Mountain".

Prethodnog je vikenda "Povratak kralja" zaradio 680 milijuna dolara u kinodvoranama diljem svijeta, što bi mogao biti jedan od najvećih uspjeha u povijesti filma, priopćio je Time Warner, matična kuća studija Warner.

"Zarada će premašiti milijardu dolara, što će, nakon "Titanica", nedvojbeno biti najveći uspjeh u povijesti filma", kazao je direktor Time Warnera Richard Parsons.

U povijesti filma, "samo je devet filmova zaradilo više od 800 milijuna dolara, među kojima su dva prva dijela "Gospodara prstenova", dodao je on.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara