Još nagrada za "Gospodara prstenova: povratak kralja"

Još nagrada za "Gospodara prstenova: povratak kralja"
JUGOISTOČNA udruga filmskih kritičara proglasila je na svojoj godišnjoj dodjeli nagrada "Gospodara prstenova: povratak kralja" najboljim filmom u 2003. godini.

Kritičari su također odlučili da je redatelj "Gospodara prstenova" Peter Jackson najbolji redatelj, javlja E online.

Treći nastavak "Gospodara prstenova" sakuplja pohvale kritičara: već ga je najboljim filmom proglasila udruga Newyorških filmskih kritičara, Američki filmski institut ga je svrstao među deset najboljih filmova, nominiran je za četiri Zlatna globusa među kojima su najbolja drama i najbolji redatelja.

Smatra se da je film jaki kandidat za Oscar za najbolji film. Osim toga "Povratak kralja" je do sada zaradio 222,3 milijuna dolara na kino-blagajanama i ne pokazuje znakove umora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jugoistočni kritičari su najboljim glumcem proglasili Billa Murraya za ulogu u filmu Sophie Coppole "Lost In Translation", koji je nagrađen kao najbolji originalni scenarij.

Naomi Watts je proglašena najboljom glumicom za ulogu krhke bivše ovisnice u filmu "21 Grams", a Renee Zellweger najboljom sporednom glumicom za film "Cold Mountain".

Najboljim sporednim glumcem proglašen je Tim Robbins za ulogu u filmu veterana Clinta Eastwooda "Mistična rijeka" koji je nagrađen kao najbolji adaptirani scenarij.

Brazilski film "Božji grad" (City of God) proglašen je najboljim stranim filmom, a film Andrewa Jereckija "Capturing the Friedmans" najboljim dokumentarcem.

Udrugu jugoistočnih filmskih kritičara čine novinari iz devet američkih saveznih država: Alabame, Arkansasa, Floride, Georgie, Louisiane, Sjeverne Karoline, Južne Karoline, Tennesseeja i Virginie.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara