Hit na Adventu u Zagrebu: Svi žele kušati poderane gaće

Hit na Adventu u Zagrebu: Svi žele kušati poderane gaće
Foto: Luka Šangulin/Index

ZNATE LI što su poderane gaće? Ne, nije riječ o problemu s odjevnom kombinacijom, već o tradicionalnom desertu koji je na zagrebački Advent donio Marin Medak iz restorana RougeMarin.

Riječ je o omiljenom jelu iz djetinjstva koje se radi od brašna, kvasca, mlijeka i soli te zatim prži u ulju. Zašto naziv poderane gaće? Zbog procjepa u sredini pogačice.

Medak je za Advent osmislio nekoliko različitih nadjeva, a cijene se kreću od 26 do 38 kuna. Mi smo tijekom jedne od naših gastro avantura po Fuliranju kušali klasičnu kombinaciju s džemom od šljiva i tučenim vrhnjem.

Riječ je o veoma ukusnom desertu koji peku nakon što ga naručite tako da ga dobijete toplog. Porcija je velika, a na nadjevima zaista ne štede tako da će poderane gaće zadovoljiti i one koji traže pravu desertnu bombu.

Osim u slatkoj varijanti, poderane gaće možete kušati i u slanoj varijanti, pa tako postoji čak i namaz od čvaraka, možete ih premazati sirom i vrhnjem, a postoji i verzija sa sirom i pulled porkom.

Svoju kućicu na Fuliranju ima i Maja Šuput, a na njoj prodaje hranu napravljenu u suradnji s Marinom Medakom. Što sve Maja nudi u svojoj kućici, pogledajte OVDJE.

Pogledajte još: TOP 5 adventskih slastica

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara