HTZ platio strancima put po Slavoniji i Zagorju, evo što su oni objavljivali

HTZ platio strancima put po Slavoniji i Zagorju, evo što su oni objavljivali
Foto: Instagram

NAKON što su strani blogeri i novinari na poziv Hrvatske turističke zajednice stigli na plaćeni odmor na Jadran, u jesenskim danima HTZ je po prvi put odlučio pozvati 14 blogera  iz Velike Britanije, Francuske, Norveške, Belgije, Nizozemske, Poljske i Češke u kontinentalnu Hrvatsku. Taj su projekt nazvali "Croatia full of nature".

U projektu "Croatia full of nature", između ostalih, sudjelovao je fotograf iz Velike Britanije Daniel Cassson, čiji Instagram profil prati 170 tisuća fanova, dok je iz Njemačke došao Tom Christoph Junemann, koji je objave plasirao na Instagram stranici namijenjenoj putovanjima i destinacijama Lightroom_ig koju prati gotovo 240 tisuća fanova. 

Iz Poljske je blogerica Anna Kozubska Leonarcik čiji blog mjesečno posjećuje preko 25 tisuća fanova, dok će britanski novinar Peter Samson svoje dojmove iz posjeta Hrvatskoj prepričati u P.S. magazinu koji izlazi u sklopu Sunday Posta koji, kako tvrdi HTZ, čita gotovo 400 tisuća Britanaca.

Prirodne ljepote Hrvatske upoznala je i češka novinarka Lucie Šmoldasová koja piše za Ona Dnes Magazine, prilog druge najčitanije dnevne novine u Češkoj, ali i za češki Reporter Magazin. Te dvije novine u tiskanom i online izdanju ostvaruju čitanost od 600 tisuća osoba, tvrde iz HTZ-a. Također, tu je i Frederic Renson, novinar belgijskog L'Avenira koji na području Beneluksa prati preko 500 tisuća čitatelja.

Ekipa je u Hrvatsku stigla početkom tjedna, a boravila je do prekjučer. Posjetili su turističke lokalitete Slavonije i Zagorja, a kako blogeri fotografije na Instagram često stavljaju tek kasnije, pričekali smo nekoliko dana prije objave članka.

Daniel Cassson i Lightroom_ig zasad nisu objavili nijedan post, samo Instagram Storyje.

Samson je iz Hrvatske objavio tri posta s dvadesetak fotografija, ali njegov je zadatak zapravo pisanje članka.

Lucie je objavila dva posta, ali kao i Samson, ona je tu zbog članka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I takhle vypadá Chorvatsko 😊 #VisitSlavonia #CroatiaFullOfNature #CroatiaFullOfLife #autumn

A post shared by Lucie Šmoldasová (@luciesmoldasova) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

CZ & PL posing, @thepetersamson from Scotland taking picture 😃

A post shared by Lucie Šmoldasová (@luciesmoldasova) on

Njihove Storyje s Instagrama možete pogledati u galeriji na kraju članka.

 

 

"Hrvatske prirodne ljepote jedan su od najčešćih motiva dolaska turista u našu zemlju. Obilujemo predivnim lokalitetima i kvalitetnim resursima te sam siguran da će naše šume, rijeke, nacionalni parkovi, parkovi prirode i ostale prirodne ljepote u budućnosti postajati sve posjećenije", rekao je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, koji je uvjeren da će inozemni novinari, fotografi i blogeri svojim objavama doprinijeti vidljivosti Hrvatske na turističkoj karti svijeta i tako privući još veći broj posjetitelja posebice u posezoni.

Tu svoju uvjerenost temelji na TOMAS istraživanju, prema kojem je upoznavanje prirodnih ljepota među top pet osnovnih motiva dolazaka gostiju u našu zemlju.

Program putovanja započeo je u Vinkovcima i Vukovaru, a sudionici su u sklopu programa posjetili Park šumu Adicu i plovili brodom po Dunavu. Također, obišli su i Kunjevce nakon čega su se brodom vozili od Nijemaca do Sopotca, a potom biciklima došli do konjušnice Horis. 

Obišli su i vinske podrume Slavonije i Baranje, Parkove prirode Kopački rit i Papuk, prvi UNESCO-v geopark u Hrvatskoj te Grofovu stazu koja se nalazi u najljepšem dijelu Park šume Jankovac. Zadnji dio programa uključivao je obilazak Virovitice i posjet dvorcu Pejačević, odnosno posjet Parku prirode Medvednica, dvorcima Trakošćan i Veliki Tabor.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara