I William diže ruke od Harryja: "Cijeli život sam ga podržavao, više ne mogu"

I William diže ruke od Harryja: "Cijeli život sam ga podržavao, više ne mogu"
Foto: Guliver Image/Getty Images

PRIJATELJI princa Williama tvrde da je i on dignuo ruke od brata. Navodno im je rekao da je njihov bliski odnos nestao te da više "ne može zagrliti svog brata" nakon što su se posvađali prošle godine.

"Uvijek sam mogao zagrliti svog brata, ali više ne mogu. Mi smo dva odvojena svijeta", prepričali su prijatelji Williamove riječi za Sunday Times.

Namjera Meghan Markle i princa Harryja da napuste svoje položaje u kraljevskoj obitelji samo je produbila jaz između braće, a William je navodno bijesan zbog ponašanja svog brata.

Braća se spremaju za sastanak s kraljicom Elizabetom koji će se održati u ponedjeljak u privatnoj kraljevskoj rezidenciji na imanju Sandringham. Osim Harryja i Williama, na sastanku će biti i njihov otac, princ Charles. Meghan će u sastanku sudjelovati putem konferencijskog poziva.

Među temama dnevnog reda, navodi Sunday Times, naći će se i iznos financijske donacije princa Charlesa koji bi trebao pripasti tom paru od prihoda s njegovih privatnih imanja, pitanje njihovih kraljevskih titula i opseg komercijalnih transakcija za koje će princ Harry i Meghan biti ovlašteni.

Harry, Meghan i njihov sin Archie proveli su Božić u Kanadi, a bivša američka glumica vratila se tamo ovog tjedna. Otišli su tamo na produženi odmor nakon što su iskazali svoju nelagodu zbog britanskih tabloida koji kritiziraju navodne ćudljivosti Meghan Markle i njezin luksuzni način života.

Odluka princa Harryja i njegove supruge Meghan da se distanciraju od monarhije u Britaniji je izazvala buru. Tisak ih je žestoko optužio za licemjerje.

Harry i Meghan odustaju od kraljevskih dužnosti, žele biti financijski neovisni i kane dio godine živjeti u Americi, vjerojatno Kanadi, a dio u Britaniji. Times smatra da postupak Harryja i Meghan "ima sva obilježja sebičnosti i naglosti po kojoj je Harry zloglasno poznat". Mediji iznad svega kao veliko licemjerje kritiziraju njihovu želju da budu financijski neovisni. Kraljevska apanaža, koje se žele odreći, samo je pet posto njihovih službenih troškova. Ostalo im plaća Harryjev otac, princ Charles, od prihoda sa svojih privatnih imanja. 

Istodobno će troškovi njihova osiguranja, budu li živjeli na dva kontinenta, iznimno porasti. A to plaćaju porezni obveznici. Baš kao što su platili 2,4 milijuna funti za nedavnu obnovu njihove rezidencije. 

Harry (35) i Meghan (38) vjenčali su se u svibnju 2018. na raskošnoj svečanosti u dvorcu Windsor zapadno od Londona i Meghan je prošle godine rodila njihovo prvo dijete Archieja Harrisona Mountbatten-Windsora za kojeg Harry nije želio kraljevsku titulu.

Par je posljednjih mjeseci govorio o tome da im teško pada medijski pritisak povezan s njihovom funkcijom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara