Index doznaje: Drugu sezonu Top Modela vodit će Vanja Rupena

Tekst: Vanda Voloder
Foto: Index, RTL, Story.hr

RTL TELEVIZIJA u četvrtak navečer predstavila je svoju jesensku programsku shemu; upoznali su nas s nekim novitetima, ali i najavili nastavak nekih prokušanih reality formata. Tako dalje ide Top Model, sigurno je, a mi neslužbeno doznajemo da će ga u drugoj sezoni voditi Vanja Rupena! Ljepotica koja je kroz godine postala zaštitni znak Hrvatskog radijskog festivala svoj proboj na talijansku scenu modelinga ostvarila je nakon što je u domovini osvojila krunu Miss Hrvatske, ostvarila je zavidnu karijeru, iskustva hodanja po pistama ima, a i dan danas je slatka i prizemna kao da se iz Umaga nikada maknula nije, u to se uvjerio svatko tko je ikada imao ikakav kontakt s ovom ljepoticom.

Može li slatka Vanja biti dovoljno kučkasta?

Međutim, u Top Modelu Vanji bi to moglo predstavljati problem - kao vrhovna mentorica slavohlepnim djevojkama Vanja bi trebala biti čvrsta i nepokolebljiva, ponekad "kučkasta", kao što se prošle godine, uz sve sile, takva trudila biti uglađena Tatjana Jurić. I ovoj potonjoj to je donekle i uspjelo, uspjela je iz pepela izvući show u kojem su stvari već na početku prikazivanja počele kretati po zlu. Tatjana je djevojkama bila jedini oslonac, emocionalni, a ponekad čak i financijski, a rupe u produkciji krpala je kako zna i umije, rukama i nogama.

A baš na to dovodi do pitanja što će s Tatjanom Jurić biti dalje. Zasad je dobila vlastitu rubriku u Exkluzivu kojeg po novom, uz Antoniju Stupar Jurkin vodi, nakon što je njezina emisija naprasito skinuta s programa, a redakcija, koja se pokupila u konkurentski tabor, jednostavno rečeno, preko noći otpuštena. Nije nikakva tajna da se RTL-u konkurentske kuće otimaju za Tatjanu, ali tajna je čime je RTL uporno tijekom ovih godina zadržava u svojim redovima. Šuška se, bijesnim honorarom.

Ambicije odavno prerasle puko čitanje s blesimetra

To odgovara mnogima koji Tatjanu vole gledati na televiziji, ali njoj samoj ne, jer njezine su ambicije već odavno prerasle "puko čitanje s blesimetra", a činjenica da je RTL ne planira angažirati kao domaćicu druge sezone Top Modela samo potpiruje glasine da je Jurićka, nakon isteka ugovora, spremna reći kući koja ju je učinila svojim zaštitnim licem, zbogom. To će razveseliti one koji su na nju sipali drvlje i kamenje u prvoj sezoni i poručivali joj da "osoba koja nikada nije bila top model nema što tražiti u showu", ali nisu joj mogli osporiti da posao obavlja profesionalno.

RTL uhvatio zvijezdu s pedigreom i iskustvom

Za razliku od Tatjane, Vanja iskustva po pitanju modelinga itekako ima, njoj će to teško tko osporiti. A kako smo doznali, ona nije jedina  koja je inicijalno bila u pregovorima za show, ali je jedina koja se najdulje tamo zadržala, a televizijsko iskustvo koje je skupila kao domaćica u jednoj od brojnih talijanskih mozaičnih kičastih emisija, također joj nije škodilo. U svakom slučaju, ona je izvrstan ulov - RTL je dobio novu (gostujuću) zvijezdu, a djevojke koje su već sad na iglama, a još ni audicije nisu krenule, imat će mentora s iskustvom koji zna što radi. A to je neprocjenjivo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara