Jacques u krznenim tangama osvojio Grenland

Osim što se u grenlandskom gradiću Sisimiutu borio sa za naše pojmove nevjerojatno niskim temperaturama, Jacquesa je neugodno iznenadila tamošnja hrana, koja je, kaže, vrlo neobična, baš kao i stil života tamošnjih stanovnika. "Klopa je u najmanju ruku bila čudna, oni jedu sve što nama nije ni na kraj pameti - meso od losa, soba i sl. Ipak, snašao sam se, devet sam dana bio na škampama", priča Jacques i dodaje kako Grenlanđani imaju potpuno drugačiji stil života od našeg.

"Tu razliku najviše sam uočio na nastupu u klubu Kukuriku, što je bio jedan od zadataka za emisiju. Klub je bio prepun staraca, koji se u pauzi između pjesama vraćaju na svoja mjesta, pa makar ta pauza trajala 15 sekundi. Tako oni cijelu večer - 3 minute plešu, nekoliko sekundi sjede i sve isponova", kaže Jacques.

Iako je njihova avantura trebala trajati tjedan dana, zbog snježne oluje na Grenlandu su morali ostati dva dana duže, ali to Jacquesu nije teško palo. Kako kaže, proširio je horizonte, i, između ostalog, saznao da tamošnji stanovnici razlikuju 20 vrsta snijega, da su im sanjke glavno prijevozno sredstvo te da zabranjuju uvoz pasa, kako ne bi došlo do stvaranja mješanaca.

Knjaz je, u svom prepoznatljivom stilu, "natjerao" Jacquesa na nesvakidašnje zadatke - morao je sašiti tange pa ih obući u supermarketu uz pjesmu Backstreet Boysa, u klubu je pjevao pjesmu "Kad si sretan", a nije uspio izbjeći ni pecanje na fjordovima. "Bilo je super, ove sitne probleme brzo sam zaboravio jer je ekipa bila i više nego zabavna, a Grenland se svakako isplati posjetiti", zaključuje.

D.K.
Foto: RTL

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara