Kate Hudson vodila dodjelu Oscara za tehnička dostignuća

IZGLEDA da bi se Oscar za najveća tehnička dostignuća mogao dodijeliti Kate Hudson za napore koje je uložila u zadržavanje haljine na sebi.

´To je strašno´, gunđala je američka glumica na subotnjoj dodjeli nagrada koju je vodila. ´Ako vam bude dosadno, samo ću otkopčati gumbe na haljini´, rekla je, neprestano se igrajući gumbima na svečanosti za ´štreberski´ dio Akademijinih nagrada.

Znanstvenici koji čine tehničku osnovu filma okupili su se uoči skorašnjih Oscara na dodjeli Akademijinih nagrada za znanost i tehniku, održanoj u hotelu Regent Beverly Wilshire.

Većinu godina na dodjelama te nagrade, uglavnom muškim pobjednicima, nagrade dodjeljuju mlade starlete.

Kate Hudson ipak je svoju do poda dugu crnu haljinu ostavila zakopčanom, dok je uručivala nagrade za različita misaono, ali i jezično složena dostignuća. No, skoro polovicu svečanosti provela je bosa nakon što je skinula cipele s visokom petom.

Francuz Pierre Chabert dobio je nagradu za osmišljavanje balona s helijem koji u sebi imaju izvor svjetlosti i tako tijekom snimanja filma osvjetljavaju filmsku scenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druge nagrade dodijeljene su za animacijski software uz pomoć kojeg se oponaša odbljesak svjetla od objekata te audio inženjerima koji su usavršili kompjutorsku obradu zvuka.

´Teško se prebaciti s vrpce na hard disc kad ne vidite da se išta vrti´, rekao je Glenn Sanders, jedan od izumitelja prenosivog rekordera koji ima hard disc poput računala. Jedan od takvih softwarea korišten je u filmovima ´Spider-man´ i ´Hollow Man´.

Oscara su dobili i proizvođači kamera ´ArnoldandRichater Cine Technik´, a za životno djelo nagrađeni su inženjer za digitalno snimanje Curt Behlmer i inženjer za svjetlo Richard Glickman.

Sve te tehničke termine sumirala je u jednostavnoj rečenici Kate Hudson. Nagrađenima je zahvalila na ´svemu što rade i čime nastavljaju unaprjeđivati ono što ona radi´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara