Koncertom rock nada počelo odbrojavanje do Porina

Prvi od tri koncerta na kojima će se predstaviti uglavnom mladi izvođači pop-rock i inih scena na glavnom trgu u Makarskoj okupio je šačicu entuzijasta, koji su za svoje strpljenje i trud dobili solidnu svirku s nekoliko obećavajućih bendova, ali i nekih potpuno nepoznatih imena koja će, ako nastave ovako, takva i ostati.

Glavne zvijezde koncerta bili su nove nade "otočnog rocka", grupa Kopito, koja je svojim energičnim i nadahnutim nastupom oduševila najupornije Makarane. Ništa manje nadahnuti nisu bili ni članovi benda Indigo, čiji debitanstki album ovih dana naveliko hvali domaća kritika. Osim njih, nastupila je mlada grupa God.Name, zasvirao je i nikad shvaćeni Renato Metessi, ali večer je poprimila apsurdne razmjere nastupom izvjesnog Joke Bogavčića, koji sa svojim Britney-mikrofonom dobro nasmijao Makarane, a okupljene glazbenike zgrozio nedostatkom sluha.

Iako su ovakvi koncerti, na kojima mladi izvođači dobivaju priliku da pokažu što znaju u dobrim produkcijskim uvjetima, prvenstveno pohvalni, pitamo se kad će organizatori Porina od te dodjele nagrada prestati raditi neuspješni festival i fokusirati se na samu ceremoniju koja se nekad nazivala svečanom, a posljednjih godina otužnom.

Naime, doznajemo kako je ove godine Porin itekako loše organiziran, pa se po Makarskoj do prije nekoliko dana pričalo kako ga neće ni biti. Kako je prva koncertna večer na gradskom trgu privukla (pre)mali broj zainteresiranih, sad je i u praksi dokazano da je bilo puno isplativije napraviti jedan, ali pošteni koncert.

Zvijezde u Makarsku počinju dolaziti sutra, kad će najjače domaće diskografske kuće početi s promotivnim aktivnostima, a u šatoru krenuti tonske probe za večer dodjele, dok fotografije s prve večeri možete pogledati u galeriji (gore desno).

D.K.
Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara