Kuloari, tajne i komentari uoči dodjele Porina

Improvizacija u organizaciji Porina ovih dana u Makarskoj je itekako vidljiva - popis prezentera mijenjao se iz sata u sat, a "u hodu" su se skupljali izvođači koji će istovremeno s Porinom na glavnom trgu zabavljati građane. Naime, porinovski šator ove godine neće primati publiku, već samo nominirane, uzvanike i predstavnike medija, što je Makaranima uglavnom čudno. "Toliko su raspalili reklame po gradu, a sad ne možemo ni biti tamo", komentiraju stanovnici Makarske.

U šatoru produkcijski uvjeti bolji od životnih  

Generalne probe u šatoru odvijale su se na nevjerojatno visokim temperaturama, što je neke izvođače pomalo zabrinulo. Naime, od "televizijske ljepote" ove godine neće biti ništa, jer, kad se ionako nesnošljivoj vrućini dodaju svjetla reflektora i ispunjen prostor, u šatoru se neće moći disati. Eventualno znojenje, koje zvijezdama kvari frizure i stvara "bureke" večeras će biti teško izbjeći.

Umjesto Olivera, glasačkim listićima bavi se njegova supruga

Relevantnost Porina ove je godine definitivno dovedena u pitanje, prvenstveno izjavama Matije Dedića, No i Oliver Dragojević dao je svoj "obol" diskusiji. U jednim je dnevnim novinama, naime, izjavio kako njegova supruga, kojoj je jedini doticaj s glazbom brak s glazbenikom, glasa umjesto njega. Nakon što su inertnost prema glasačkim listićima pokazali najnagrađivaniji izvođači, postavilo se pitanje - pa tko onda glasa za Porina?

Zvijezde su se u Makarskoj, moramo priznati, prilično primirile, pa su se druženja svodila uglavnom na kave, a noćnim druženjima posvetili su se Petra Nižetić, Kristijan Beluhan i ostali sudionici koji nisu usko vezani za ovogodišnje nagrade. Osim njih, pozornicom će prošetati Leona Paraminski, Alka Vuica, Matija Vujica, Ivanka Mazurkijević i druge javne osobe, a svoj debi na HTV-u, doduše, kao hostesa, doživjet će BB Brankica Čonda.

Iako vjerni pratitelji Porina prognoziraju najlošiju dodjelu do sad, što zbog uvjeta,što zbog "uvijek istih nominiranih izvođača", preostaje nam vidjeti što su nam Makarska i HTV pripremili i hoće li se isplatiti 2,5 milijuna kuna, koliko je navodno uloženo u dodjelu.

D.K.
Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara