Kurir: Severina i Oliver su Srbi!

SRPSKI Kurir tvrdi kako su neki od najpoznatijih hrvatskih izvođača lakih nota srpskog porijekla, koje pokušavaju prikriti nošenjem majica s Tuđmanovim likom, te pripadnošću HDZ-u.

"Dok su u Srbiji rado gostovali čistokrvni Hrvati poput Alke Vuice, Magazina, Emilije Kokić, Ivane Banfić, Sandija Cenova i drugih, nastupe kod četničke publike uporno su izbjegavali oni izvođači čijim venama - o sramote! - teče srpska krv! Taman posla da se sazna da su izvjesni Milorad ili Jovan njihovi stričevi, braća, ujaci..." - piše Kurir koji je "istražio" porijeklo hrvatskih zvijezda.

Taj problem, kako piše Kurir, muči Olivera Dragojevića, Doris Dragović, Severinu, Ninu Badrić i druge.

"Koliko su kompleksi zbog (neželjene) nacionalnosti jaki, govori i podatak da je Severina nosila majicu sa Tuđmanovom slikom na grudima, te javno podržavala ratne zločince Ante Gotovinu i Mirka Norca, iako joj u Beogradu živi rođena sestra, koju zbog "patriotizma" nije htela posjetiti više od deset godina!" - stoji u tekstu Kurira.

Srpski tabloid iz "pouzdanih izvora" saznaje kako se Oliver Dragojević plaši da bi mu nastup u Srbiji zbog srpskog porijekla zauvijek zatvorio vrata kod "šahovničara". Doris Dragović, čiji su preci iz okoline Pljevalja, istaknula se pjevanjem "himne" "Danke Deutschland" i "pljuvanjem" po sunarodnjacima koji su je, navodno, natjerali da prije dvadesetak godina otpjeva "Hej, Jugoslaveni".

"U Srbe spadaju i Arsen Dedić (njegov rođeni brat Milutin, koji živi u Beogradu, je u intervjuu za Kurir detaljno pričao o porijeklu Dedića), Goran Karan (otac mu je Novosađanin, a on sam je rođen u Beogradu, ali nije na "udaru" jer je umjesto uzornog katolika postao član Hare Krishne), Rajko Dujmić (porijeklom je s Banije, a posljednjih godina je spas za zdravstvene probleme tražio u molitvi po pravoslavnim manastirima u Lepavini i Gorskom Kotaru), Vlado Kalember... " - piše Kurir.

Tabloid navodi da su porijeklom Srbi i Nina Badrić, Jasmin Stavros, Drago Diklić i Massimo Savić koji nikada, tvrdi Kurir, nije bio nacionalist.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara