Land Rover: Šminka za 60. rođendan

LAND ROVER je u sklopu proslave 60. rođendana lansirao specijalnu izvedbu svog najslavnijeg modela. Defender SVX prvi su mogli vidjeti uzvanici na balu Crvenog križa, organizacije čije partnerstvo sa slavnom britanskom tvrtkom seže u 1950. godine.

Land Rover Defender u SVX izvedbi ne razlikuje se bitno od izvornog modela, koji se, usput rečeno, još uvijek proizvodi u godišnjoj nakladi od 25.000 primjeraka. Naime, razlike su pretežno estetske prirode, pa se tako vozilo izvana distancira metalik bojom, te kontrastnim detaljima u srebrnoj boji. Tu su i cjevasti pragovi, te u istom maniru izveden rollbar na koji se nastavlja zaštita preko vjetrobrana (softop izvedba). Dojam upotpunjuju modernija svjetla s bistrim pokrovom sprijeda, te LED tehnologija osvjetljenja straga.

U unutrašnjosti dominiraju Recaro prednja sjedala i aluminijska dekoracija. Od elektronske potpore svakako valja izdvojiti Garmin satelitsku navigaciju, audio-sustav s dodatnom bas jedinicom i konektorom za iPod. Naravno, točka na i je pločica s rednim brojem vozila. 

Land Rover će proizvesti ukupno 200 primjeraka iz specijalne serije, od čega će njih 140 biti u softop konfiguraciji s platnenim krovom. Proizvodnja starta na proljeće,a prve isporuke očekuju se početkom ljeta.

Specijalnu izvedbu Defendera uzvanicima je otkrila Zara Philips, najstarija unuka engleske kraljice Elizabete II. Prvi primjerak Land Rover je poklonio britanskom Crvenom križu, koji je isti uvrstio na tradicionalnu aukciju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara