Leut Magnetik i Indigo gosti Atlantis Summer Challengea

U SKLOPU drugog po redu splitskog “Atlantis Summer Challengea”, koji će se održati od 21. do 23. kolovoza ove godine Split će ugostiti mnoge poznate glazbenike među kojima se posebno ističe bend Zoot Woman, predvodnik glazbenog stila popularno zvanog electro clash, te mnogi drugi glazbenici, između ostalih i Empty Wallets, Plan B, Leut Magnetic, Indigo te mnogi drugi.

Kao predgrupa Zoot Womanu nastupaju sada već legendarni splitski bend Leut Magnetik, koji je svoju karijeru proširio i izvan granica Hrvatske - Leutovci su 2007. godine u Lisabonu bili nominirani za uglednu glazbenu nagradu najpopularnije svjetske glazbene televizijske kuće MTV Awards. Dečki se na žalost nisu vratili s kipićem u rukama, ali zato bilo tko tko je ikad bio na nekom od njegovih mnogobrojnih koncerata znaju kako su je ovi dečki itekako zaslužili.

Uz Leut Magnetik, u Splitu će nastupiti i mladi perspektivni bend Indigo, bend koji je svoj zvuk, što je potpuno netipično za splitsku glazbenu scenu, razvijao pod utjecajem bendova kao što su Radiohead, Depeche Mode, Interpol i Arcade Fire, a Indigo na sceni djeluje već desetak godina, te iza sebe ima dva albuma - prvi je izašao 2003. godine, dok se bend još zvao Frakcija, a godinu kasnije dečki mijenjaju ime u Indigo, da bi naposljetku 2006. godine potpisali ugovor s izdavačkom kućom Menart pod okriljem koje izdaju svoj drugi, još uvijek aktualni album, "U ovom trenutku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, sastav ove četvorke nije se mijenjao sve do sada, kada je idejni začetnik benda i ujedno basist Frane Paić nakon deset godina sviranja basa preuzeo ulogu vokala, te će se u toj ulozi ovom prilikom predstaviti prvi put.

V.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara