Malezijska islamska stranka želi zabraniti koncert Beyonce Knowles

Tekst: I.M.L.
Foto: JLP

NAKON što je prije dvije godine otkazan koncert R`n`B dive Beyonce Knowles, koji se trebao održati na stadionu u Kuala Lumpuru, Malezijska islamska stranka ponovno najavljuje kako će tražiti od Vlade da zabrani njezin nastup. Beyonce je ovoga puta odlučila biti ustrajnija pa je na svojim službenim stranicama objavila kako će se koncert u sklopu turneje "I Am" održati.

Malezijski nastup je najavljen za 25. listopada, a Sabki Yusof iz Islamske stranke je izjavio: "Nemamo ništa protiv zabave dok god je ona u okvirima onoga što se ne kosi s našom kulturom i vjerom. Nastupi zapadnjačkih izvođača su nabijeni seksom, a mi smatramo kako to našim ljudima nije potrebno".

Sa zabranama su se susreli i drugi izvođači

Koncert koji se trebao održati 1. studenoga 2007. godine otkazan je jer se Beyonce nije htjela pokoriti strogim pravilim prema kojima žene ne smiju otkrivati toliko tijela pa je show na kraju održala u Jakarti, glavnom gradu susjedne Indonezije, koja nema tako stroga pravila o odijevanju izvođača.

Slične probleme je u Maleziji imala i grupa Black Eyed Peas. Naime, muslimanima je bilo zabranjeno ići na koncert američkog benda i to zbog toga što je sponzor njihovog koncerta tvornica piva, no na kraju je Vlada ipak povukla zabranu.
 
Muslimani čine oko 55 posto od 28 milijuna stanovnika u Maleziji. Religija im zabranjuje konzumaciju alkohola, ali i bez alkohola inozemni su izvođači pod velikim ispitivanjima od druge po veličini i značaju Malezijske islamske stranke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara