Medijsko praćenje lokalne politike u SAD je "ugrožena vrsta"

TELEVIZIJSKO praćenje lokalne politike u SAD spada u "ugrožene vrste", izjavio je u utorak sveučilišni profesor Marty Kaplan, predstavljajući studiju koja pokazuje kako TV postaje toj politici posvećuju 12 puta manje vremena nego sportu i vremenskoj prognozi.

Kaplan, koji radi na fakultetu komunikacija Annenberg Sveučilišta južne Kalfornije, izjavio je kako su sadržaji u 4333 emisije vijesti lokalnih postaja TV mreža ABC, CBS, Fox i NBC tijekom mjesec dana uoči predsjedničkih izbora 12. studenoga 2004. bili raspoređeni tako da je 55 posto programa govorilo o predsjedničkim izborima, ali samo 8 posto o lokalnim izborima, neovisno o tome je li riječ o guverneru, kongresniku, gradonačelniku ili sucu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osam puta više bile su zastupljene informacije o slučajnim ozljedama, a 12 puta više one o sportu ili vremenskoj prognozi", rekao je Kaplan.

Reagirajući na tu studiju, republikanski senator John McCain ustvrdio je da političaru, ako hoće biti medijski praćen, preostaje jedino "nada da će se naći u nekoj groznoj nesreći".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara