Muškarac rodio dijete i želi da ga u rodni list upišu kao oca, a ne majku

Muškarac rodio dijete i želi da ga u rodni list upišu kao oca, a ne majku
Screenshot: YouTube

FREDDY McCONNELL rodio se kao žena, a onda je promijenio spol i postao muškarac. Britanac je nedavno rodio dijete, a sada se bori da ga u rodni list upišu kao oca, a ne majku. Ako mu se želja ostvari, njegovo će dijete biti prvo dijete u zemlji bez majke.

Kako je prije bio žena, tijekom svoje transformacije u drugi spol zadržao je maternicu. Prošlo je svega deset dana otkako je postao muškarac, a onda je zatrudnio koristeći spermu donora. Prilikom prijave djeteta, tražio je da ga upišu kao oca, no zbog zakona iz 1836., svako dijete mora imati majku. Stoga je u borbu protiv vlade krenuo sudskim putem.

Odvjetnik koji zastupa Freddyja tvrdi da se krše njegova ljudska prava ako ga se prisiljava da bude evidentiran kao majka, a ne kao otac. Osim zakona koji se tiče njegovog djeteta, postoji i zakon koji se tiče njega, a kaže da svaka osoba u Velikoj Britaniji može promijeniti spol i bez operacije, no kao takva mora živjeti barem dvije godine. Sada, u svojim tridesetima, Freddy je snimio film o svom životu, a kamere su čak snimale i porođaj djeteta.

"Pristao sam nakon promjene spola na uzimanje hormona testosterona i rekli su mi da zbog toga neću moći imati djecu. Da, već sam prihvatio tu činjenicu, ali sada želim reći svim transseksualnim muškarcima da i oni mogu roditi. Želim da znaju informaciju jer i dalje ne dobivaju dovoljno informacija o svojim opcijama", ispričao je Freddy, ističući kako se oduvijek osjećao kao muško, u čemu mu je njegova majka Esme uvijek bila podrška.

Testosteron je počeo piti kad mu je bilo 25 godina, a onda se podvrgnuo operaciji uklanjanja grudi. Kako je htio obitelj, maternicu je zadržao. "Razmišljao sam o tome da postanem roditelj prije promjene spola, a onda sam zaključio da je to neodgovorno. Trebao sam potpuno biti na čisto s tim tko sam ja prije nego što rodim dijete", dodao je Freddy. Prije nego što je zatrudnio, prestao je piti hormone pa mu se mjesečnica vratila, a onda je ostao u drugom stanju.

"Bilo je to teško razdoblje. Osjećao sam se kao vanzemaljac. Porođaj je bio čudno, ali sretno iskustvo", zaključio je, dodavši kako mu nije bilo lako u tih devet mjeseci. Kako je imao maleni trudnički trbuh, opisao je da se osjećao kao da ima pivski trbuščić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara