Nakon megapopularne serije stiže i igra smještena u Černobilu

Nakon megapopularne serije stiže i igra smještena u Černobilu
Screenshot: Chernobylite

CHERNOBYLITE naziv je nadolazeće Sci-Fi horor igre preživljavanja smještene u Černobilu na kojoj radi studio The Farm 51. Isti je studio za svoj projekt Chernobyl VR već radio 3D sken okoliša, zbog čega u igri možemo očekivati realističan i zoran prikaz černobilskog okruženja. 

>Legendarni ljubičasti zmaj prvi put stiže na PC

Igra je na Kickstarteru putem crowd-fundinga već prikupila više od 200 tisuća dolara. Radnja je smještena više od 30 godina nakon černobilske katastrofa koja se dogodila kada ste vi bili tek mladi i zaneseni fizičar koji je radio u postrojenju. U nesreći ste izgubili djevojku i sada se vraćate na poprište nesreće kako biste se napokon riješili demona prošlosti. Tvorci igre obećavaju složenu i duboku priču, prepunu zapleta i  emocija. 

Objavljen je i službeni polusatni video igre iz pre-alpha verzije u kojem se vidi kako je ugođaj apsolutno pogođen. U borbi s neprijateljima moći ćemo koristiti i oružja. Međutim, radi se o videoigri i ne treba se loviti za povijesnu točnost radnje i radioaktivne černobilske okolice. Prvu priliku za igranje Chernobylitea PC igrači bi trebali dobiti na jesen 2019. Moguće je da igra naknadno izađe i za konzole. 

Sama je igra najavljena još prošle godine, prije nego što je serija na HBO-u ostvarila nevjerojatan uspjeh. Svakako će biti zanimljivo pratiti hoće li hajp oko Černobila zahvatiti i nadolazeću igru te privući igrače kojima bi inače prošla ispod radara. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara