Nazif Gljiva: Halid Bešlić mi je dužan milijun eura!

SARAJEVSKI autor Nazif Gljiva nedavno se našao na koncertu Halida Bešlića u Zagrebu što ga je podsjetilo na dug od milijun eura koliko mu Halid duguje za autorska prava, piše Arena. S Bešlićem više ne surađuje, ali ga i dalje smatra dobrim prijateljem jer mu je napisao nekoliko najvećih hitova koji i danas publiku dižu na noge.

"U posljednjih dvadeset godina ne dobivam ništa za autorska prava, a Halid je imao tisuće koncerata po Hrvatskoj, BiH i Europi na kojima je zaradio milijune eura, a od toga meni pripada milijun. Dosad mi je dao oko 150 tisuća eura, tako da mi duguje još 850 tisuća eura. On vrlo dobro zna da ima tu obvezu prema meni i mislio sam da ćemo to rješavati prijateljski, jer nikad nismo imali ugovor, a prijatelji smo", rekao je Gljiva koji je za Bešlića napisao sljedeće hitove: "Neću, neću dijamante", "I zanesen tvojom ljepotom", "Sjećam se", "Snjegovi hladni dolaze", "Breza", "Tri ruže", "Zlatne strune", "Srebrni mjesec", "Zlatna čaša", "Sarajevo, grade moj", "Zaljubljenik vina" itd.

"Moja autorska prava u Hrvatskoj i ostatku svijeta, osim BiH, štiti ZAMP s kojim sam potpisao ugovor. Što se tiče Fahrudina Pecikoze, Halidova suradnika koji je prevario hrvatske izdavače, ništa me ne čudi. To je mešetar koji se isključivo bavi estradnim prijevarama. Nema govora, napisao je on nekoliko lijepih pjesama, ali mu je glavni posao krađa tuđih djela. Meni je u već nekoliko navrata krao pjesme i prodavao ih drugima", rekao je Nazif Gljiva koji se nada kako će ZAMP štititi njegova prava i što se tiče Bešlićevog CD-a s najvećim hitovima koji je izašao u izdanju Slobodne Dalmacije, a među kojima su i neke Gljivine pjesme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>"Ne sjeća se ni što je jučer jeo": Halid dvaput prodao prava na album

"Halid je postao super mega zvijezda koja iz svoje blizine želi otjerati ljude kao što sam ja. Valjda smatra da će uštedjeti i profitirati. Kod svakog čovjeka kad-tad proradi ego, pa eto i kod njega. Halid je dobar čovjek, ali kako mu idu godine, izgleda želi biti najveći i ne želi ni s kim dijeliti slavu. U tridesetak godina koliko smo surađivali, bio je jako pozitivan. Napravio sam mu deset albuma na kojima je barem pedesetak hitova. Deset godina sam, kao glavni šef parade, punio stadione i dvorane s njim. Vodio sam mu cijelu kampanju, bio mu kao brat. Ponavljam, on je dobra i čestit čovjek koji je ušao u krivu shemu s Hayat produkcijom i drugim sumnjivim likovima - poput Pecikoze", odrješito je rekao Gljiva koji se nada kako će mu Halid u budućnosti staviti preostali novac na račun.

L.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara