Ne zaboravite, i ljubimcima je vruće!

Pse već dulje vrijeme možemo vidjeti u parkovima i na livadama kako veselo protežu noge, mace nas prate putem i vrebaju ptičice već nekoliko mjeseci, ali ne smije se zaboraviti na one životinjice koje nisu toliko slobodne u kretanju, a ipak, veliki su i važan dio naših zivota.

Ptičice koje ste do sada držali u stanu stavite na balkon da komuniciraju s drugim pticama i uživaju u mirisu svježeg zraka, a ako se bojite ptičje gripe - stavite ih u ograđeni balkon ili ih jednostavno zaštitite nekom zaštitnom mrežom. Bez obzira kojeg ljubimca imate, važno je osigurati mu svježu vodu svaki dan, a po jakim vrućinama i dva do tri puta dnevno.Životinje s debljom ili gustom dlakom također traže dodatnu njegu. Nađite vremena da ih dobro počešljate, barem nekoliko puta tjedno jer im nepotrebna dlaka stvara toplinu, zadržava nečistoću i time im otežava vitalne funkcije. Životinje s dugom dlakom zahtjevaju redovito održavanje i šišanje, a ljeti se najviše može vidjeti koliko olakšanje im takav tretman predstavlja.

Egzotične životinje poput kornjača, iguana i ostalih, uživaju u toplini sunca, pa se pobrinite da ih stavite što bliže svjetlosti. U svakom slučaju, imajte na umu da baš kao što je i vama potrebno osvježenje, potrebno je i njima, tako da ne zaboravite na svoje životinjice. Neka i one uživaju u dražima proljeća.

Al.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara