Oprez, ovaj link može srušiti vaš iPhone

Oprez, ovaj link može srušiti vaš iPhone

Screenshot: YouTube

ŠTO GOD radili nemojte s vašeg iPhonea posjetiti link crashsafari.com, jer osim što će vam srušiti preglednik, može se dogoditi i da vam uređaj prestane raditi.

Nakon što su čuli ovaj savjet, novinari Huffington Posta odlučili su ga testirati i utvrdili su da će taj link uistinu srušiti iPhone 6S i iPhone 5S s operativnim sustavom iOS 9.2.1 te iPhone 6 s iOS 9.2. Drugim riječima, ako imate noviji model iPhonea ili posljednje verzije operativnih sustava, vaš je uređaj u opasnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad posjetite tu stranicu, nekoliko će se trenutaka učitavati, a potom srušiti Safari ili prisilno ponovno pokrenuti vaš iPhone. Ovisno o postavkama, možda ćete izgubiti neke kartice, no neće na drugi način oštetiti vaš uređaj.

Apple nije još odgovorio na upit Huffington Posta o ovoj stranici, no portal 9to5 Mac piše da se stranica oslanja na JavaScript kako bi stvorila petlju History API, što je prilično kompliciran način da se opiše da je crashsafari.com iritantan, no nema nekih ozbiljnijih posljedica. Stranica može srušiti i desktop verzije Safarija, no rijetki su oni koji tako dolaze na nju.

Ljudi su očito željeli napakostiti drugima pa su im slali skraćene linkove na ovu stranicu ne bi li ih "navukli" da kliknu na link. Vi to nemojte napraviti. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara