Osam odjevnih predmeta koje ne smijete nositi svakog dana

Osam odjevnih predmeta koje ne smijete nositi svakog dana
Foto: Instagram

"MODA nije ništa doli potaknute epidemije", rekao je jednom George Bernard Shaw.

Ono što nije rekao je da zbog modnih trendova zaista možemo ugroziti svoje zdravlje. Postoji nekoliko odjevnih komada koji vam ne čine dobro, štoviše, ako pretjerujete s njima, mogli biste osjetiti posljedice.

Uske traperice

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli BCN Street Style (@street_style_corner)

Iako ističu ljepotu bokova i nogu, uske traperice nisu dobre za cirkulaciju. Jedna od posljedica je najgori neprijatelj žena - celulit, no zbog uskih traperica mogle biste se boriti i s proširenim venama. Osim toga, u njima koža ne može disati, a pokazalo se da je kod žena koje ne izlaze iz skinny jeansa izraženiji problem uraslih dlačica na području bokova i bikini zone.

Visoke potpetice

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Füsun Lindner (@shortstoriesandskirts)

Iako zbog njih naša figura izgleda zanosnije, visoke potpetice dovode do bolova u leđima i nogama te njihovog oticanja. Zbog činjenice da cijelo tijelo zauzima drugačiji položaj, moguće je da će vam se i kralježnica zakriviti.

Cipele s potpuno ravnim potplatima

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli R O C K Y (@rocky_barnes)

Nije dobro stalno nositi visoke potpetice, ali nije dobro ići ni u drugu krajnost. Kad nosite cipele s ravnim potplatima, ništa ne ublažava pritisak na vaša stopala. Žile u stopalima se proširuju i gube na elastičnosti, a stopala se spuštaju. Zbog toga može doći i do deformacije koljena i bokova.

Push-up grudnjaci

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli elsa hosk (@hoskelsa)

Izrazito su popularni, no zbog njih se opuštaju mišići u grudima i one se deformiraju i spuštaju. Osim toga, stalan pritisak na krvne žile nije dobar za vas.

Sunčane naočale

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Chiara Ferragni (@chiaraferragni)

Zgodan su dodatak kad sunce postane prejako, no zbog njih se vaše oči naprežu zbog čega dolazi do promjena leća koje mijenjaju njenu prozirnost što se stručno naziva siva mrena ili katarakta. Osim toga, morate paziti da su vam naočale uvijek čiste te nemojte nositi one koje vaše oči ne štite sto posto od UV zraka.

Najlonke

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi)

Ne postoji žena koja nema barem jedan par najlonki, no i one, ako pretjerujemo s njihovim nošenjem, mogu postati štetne po nas. S obzirom na to da su napravljene od sintetičkih materijala, uzrokuju efekt staklenika zbog čega se mogu pojaviti vaginalne infekcije. Kao i kod uskih traperica, i ovdje je cirkulacija usporena te se mogu pojaviti celulit i proširene vene.

Velike torbe koje nosite na jednom ramenu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Isaya Elais (@elaisaya)

Teret samo na jednoj strani tijela može dovesti do skolioze ili osteohondroze. Mogli biste osjećati i grčeve u mišićima i ukliještene živce, a naramenice također pritišću krvne žile.

Pidžame

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli CAMILA COELHO (@camilacoelho)

Ako su preuske, mogu postati idealno mjesto za razvoj bakterija koje dovode do iritacija kože, svrbeži ili gljivičnih infekcija. Žene koje pate od kroničnih gljivičnih infekcija trebale bi spavati bez pidžama, pa čak i bez donjeg rublja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara