Pas preživio plinsku komoru

JEDNOGODIŠNJI mješanac iz St. Louisa trebao je biti samo jedan od pasa koji svakodnevno završe u komori za eutanaziju, gdje se psi-lutalice i ostali neželjeni psi ubijaju otrovnim plinom. No, ovaj je pas imao druge planove.

Kad su se vrata "komore smrti" otvorila u ponedjeljak (4. kolovoza), među leševima ubijenih pasa mirno je stajao žuti mješanac i veselo mahao repom.

Nadzornica Kontrole životinja u St. Louisu, Rosemary Ficken, nikad u svojoj dugogodišnjoj karijeri nije vidjela psa koji je preživio plinsku komoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova je životinja pobijedila u borbi bez ikakvih šansi za preživljavanje, nisam joj imala srce zalupiti vrata u lice i ponovo pustiti plin" - izjavila je kasnije Rosemary Ficken, te psa na brzinu nazvanog Quentin (po zloglasnom zatvoru u Kaliforniji) prepustila dobrotvornoj udruzi "Stray Rescue", koja brine o psima-lutalicama.

Osnivač udruge "Stray Rescue", Randy Grim, objavio je priču o sretnom mješancu, a lokalne su je TV stanice i novine prenijele te pobudile zanimanje mnogih obitelji koje su poželjele udomiti Quentina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara