Pete Doherty postao sljedbenik scijentologije

FRONTMEN grupe Babyshambles, Pete Dohery, navodno je postao opsjednut scijentologijom, sektom koja je poslijednjih godina postala jako popularna među holivudskim zvijezdama. Pete se u zadnje vrijeme intenzivno druži s DJ-icom Nadinne Ruddy, također scijentologinjom, koja ga je upoznala s ovim kultom, baziranom na uvjerenju da je ljudska rasa prognana sa drugog kraja svemira.

Doherty, inače poznati narkoman i bivši dečko Kate Moss, kupio je mnoštvo knjiga na temu scijentologije kako bi detaljno proučio sva učenja te sekte. "Nadine je vjerna sljedbenica scijentologije i jako ozbiljno shvaća svoja uvjerenja. Pete je proveo sate razgovarajući s njom o toj 'vjeri'. Kupio je nekoliko knjiga kako bi proširio svoje znanje o onome u što Nadine duboko vjeruje", ispričao je njihov prijatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Scijentologija je osnovana 1951. godine, a njen začetnik bio je pisac znanstvene fantastike Lafayette Ronald Hubbard. Ta sekta danas broji mnoge poznate zvijezde, poput Johna Travolte, Kirstie Alley, Lise Marie Presley, Jasona Leeja, Isaaca Hayesa i Jamesa Packera. Najpoznatiji među njima ipak su glumac Tom Cruise i njegova supruga Katie Holmes koja je svoju kćer Suri, prema nalozima te sekte, morala roditi u potpunoj tišini.

K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara