Phelps se nakon osam zlata nagradio stanom od milijun i pol dolara

NAJTROFEJNIJI američki plivač, Michael Phelps, nakon uspjeha na Olimpijskim igrama nagradio se skupocjenom nekretninom u otmjenoj četvrti u rodnom mu Baltimoreu, koja će mu samo dodatno pomoći da k sebi privuče poželjne udavače. Stan, za koji je Phelps izdvojio nešto više od milijun i pol dolara, nalazi se na dvije posljednje etaže male privatne zgrade, i mladom plivaču pruža potpuni luksuz - od nezaobilaznog bazena bez kojeg Phelps ne živi do posebno izrađene kuhinje i privatne kino dvorane. Međutim, zlatni Phelps ovakvu ekstravaganciju može si priuštiti - samo ove godine zaradio je šest milijuna dolara raznim sponzorskim ugovorima, a iznosi koje u Phelpsa ulaže divovski proizvođač opreme za plivanje Speedo strogo su čuvana tajna.

Nekad su mu se rugali da je ružan, danas se žene trgaju za njega

Mladom Phelpsu je, otkako je osvojio šesnaest olimpijskih medalja i postao drugi najtrofejniji olimpijac u povijesti, vrijednost među ženama instantno narasla. Dječak kojem su se izrugivali zbog izgleda danas se istim ljudima može pohvaliti kako su za njim glavu izgubile dvije više nego poželjne mlade žene, barem ako je vjerovati kineskim medijima koji američkog plivača prate u stopu. Prema njihovim tvrdnjama, zlatni Phelps sjedi na dvije stolice - navodno je u vezi s olimpijskom pobjednicom u plivanju Amandom Beard, a potajno ljubuje s manekenkom Lily Donaldson. Phelps je tvrdnje kineskih medija opovrgnuo i izjavio kako "on nema vremena za ljubav, već svo slobodno vrijeme troši popravljajući automobil i slušajući glazbu", ali njegov demanti Kineze nije zbunio. I dalje ga prate kao nacionalnu zvijezdu očarani brzinom i okretnošću ovog plivačkog čuda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fascinirani njegovim uspjehom, Phelps je sve više na udaru medija koji su, osim zlata, srebra, vode i sponzorskih ugovora, uvijek žedni pikanterija zakopanih ispod tepiha. Phelpsovo razvratno ponašanje u mladosti punilo je naslovnice uoči Olimpijade, kada su novinari pronjuškali kako je Phelps 2004. godine uhićen zbog vožnje u pijanom stanju. Tada je osuđen na osamnaest mjeseci uvjetnog zatvora, nakon čega se sabrao i počeo kupiti medalje, ostavljajući svoje protivnike da se brčkaju u bazenčićima za djecu.

V.V.
Foto: TMZ

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara