Ples sa zvijezdama: Fodor izbačen iz sazviježđa

NAKON što su voditelji zabavnog showa "Ples sa zvijezdama" ponavljanje dugogodišnjih kurtoaznih najava (bez mrve osobnog poticaja da ih zamijene nečim modernijim) i voditeljskih poštapalica (većinu kojih su trebali ostaviti u devedesetim godinama prošlog stoljeća) opravdali tremom, otvorena je i, kako je novopečena brineta Barbara Kolar najavila, druga emisija druge sezone "Plesa sa zvijezdama".

Zanimljivo je kako voditelji HTV-a najmanje dvaput u gotovo svakoj emisiji, svjesno ili ne, svojim izjavama daju naslutiti kako na njih utječe novonastala situacija na HRT-u. Iako Hlo, koja Dnevnik HTV-a svim silama pokušava pretvoriti u onaj Nove TV, plovi informativnim vodama, i HRT-ovi zabavnjaci, opet svjesno ili ne, sve više počinju sličiti kolegama s Nove TV. Tako Duško Ćurlić u trenucima uglavnom nevještog manevriranja neverbalnom komunikacijom neodoljivo podsjeća na informativca Nove TV, Andriju Jarka, koji u javljanju uživo iz Kupske ulice (ili nekog drugog mjesta s kojeg je jednako nepohodno javiti se uživo) rukama i nogama pokušava gledateljima ukazati ne betonskog mastodonta koji se nalazi iza njega, iako bi riječi, ili sam prizor njega ispred, bio i više nego dovoljan da gledatelji dožive dramatičnost trenutka.

Da na HRT-u nakon povratka Hloverke više nitko ne zna gdje mu je mjesto, pokazuje i Ćurlićev odgovor na voditeljičinu mlaku provokaciju hoće li on iduće subote biti u studiju Anton Marti, ako već Mirko Fodor i njegova partnerica Žana, koji su postali prvim parom koji je napustio show, neće. "Najvjerojatnije hoću...", započinje samouvjereno Ćurlić, pa se namah ispravlja: "...Ali znaš da se to kod nas nikad ne zna". Za Ćurlića smo se zabrinuli ove subote, nakon što je čak dvaput pohvalio fizički izgled i opravicu Hrvoja, plesača Lane Jurčević, a koja je do njega stajala u tamnom, pripijenom Catwoman odjelu. "Muškarci danas", posustala je u ime svih žena Kolar, primijetivši neoprostiv gaf kolege joj Duška.

HRT-ovci bi natrag u vrtić

"Napetost u zraku mogla se rezati nožem" nikako nije rečenica koja bi mogla opisati večerašnji trenutak proglašenja para koji će napustiti show, niti, ruku na srce, bilo koji drugi u ove dvije emisije. Ali odat ćemo HTV-ovcima priznanje, barem što se tiče kiselih faca na licima kandidata preostalih za ispadanje nakon prozivanja Davora Gopca i njegove partnerice kao onih koji ostaju u showu, a za koje su svi, blago rečeno, bili uvjereni da će ispasti nakon što su dvaput za redom ocijenjeni s najmanje bodova od strane žirija. Taj trenutak, s punim se pravom može prosuditi, izazvao je brži otkucaj srca i osmijeh naslade na licima najmanje dva umirovljenika koji se tako povesele samo i isključivo na dan primanja mirovine. Da na jednak način zainteresiraju ove malo mlađe, tvorci kopije ovog inače inozemnog showa morat će još koji put pogledati što to stranci rade kada nastoje opravdati povjerenje svojih gledatelja.

Početkom showa Ćurlić se osvrnuo na neke loše kritike prve emisije, a koju su on i kolegica nekoliko puta, kao po nalogu, opravdali tremom koju prva emisija donosi, proglasivši kritičare "zločestima". Nisu gledatelji zločesti, niti je emisija javne televizije vrtić u kojemu djeca uče prve recitate pa su, eto, slatki zbog treme i stida koje osjećaju prvi put pred većom skupinom roditelja. "Trudimo se", a bez vidljivih rezultata, nikada nije bilo, niti će ikada biti dovoljno. Ne plaćamo pretplatu da bismo vas samo gledali, vrijeme je da nešto i pokažete.

B.S.
Foto: S.G.F.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara