Počela europska proizvodnja Mazde 2

PRVI Mazdin model u potpunosti nastao u Europi je krenuo u proizvodnju. Fordova tvornica u Valenciji, Španjlska, počela je 20. siječnja sklapati prve primjerke Mazde 2. Mazda je model namijenjen isključivo europskom tržištu, a proizvoditi će se u količini od 40.000 primjeraka godišnje.

Dan Morris, podpredsjednik Mazda Motor Europe, povodom starta proizvodnje novog modela je izjavio: "Mazda 2 je drugi model koji pripada našoj novoj strategiji, koju smo nazvali Millennium Plan. Kao i prvi novitet, model 6, i ovaj automobil je razvijen u skladu sa zahtjevima i očekivanjima europskih kupaca. Kao takav, sigurno će igrati ključnu ulogu u jačanju naše pozicije i ugleda u Europi."

Na razvoju projekta Mazda 2 radilo je ukupno 70 inženjera, koji su u Valenciju stigli iz Japana. Nakon uspjeha modela 6, od 2-ice se očekuje, ako ne jednak, onda čak i veći uspjeh. Ono što je prije nekolkio godina za Mazdu bio preveliki zalogaj, danas je realnost.

Upravo zahvaljujući strateškom partneru, Fordu, ali i potpuno novom pristupu gradnji automobila, Mazda ima više nego dobre izglede za osvajanje značajnih pozicija u Europi.

Plan Mazde je da u ovoj godini na europsko tržište plasira 210.000 vozila, što je 15.4 5 više nego prošle godine.

Mazda 2 je sastavni dio tog plana, jer se očekuje da bi upravo taj model trebao postati ključan sa 14 % udjela u ukupnoj prodaji. 

Uz dopadljiv dizajn, kvalitetu i funkcionalnost,  poseban naglasak je dan na polju pasivne i aktivne sigurnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prednji zračni jastuci sa otvaranjem u dva stupnja i EBA sustav su dio standardne opreme. Na popisu dodatne opreme nalaze se još

ABS+EBD, DSC, bočni zračni jastuci i zračne zavjese.

Na većini europskih tržišta model će biti dostupan u četiri motorne izvedbe, tri benzinske (1.25/75 KS, 1.4/80 KS, 1.6/105

KS) i jedna dizelska (1.4/68 KS). Prodaja u većini zemalja starta u ožujku, a službene cijene će biti poznate koncem ovog mjeseca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara