Producenti GOT-a objasnili zašto je Daenerys poludjela i pobila sve te ljude

Producenti GOT-a objasnili zašto je Daenerys poludjela i pobila sve te ljude
Screenshot: Youtube

NAKON dugog iščekivanja posljednja sezona Igre prijestolja je, sudeći po komentarima na internetu, jako razočarala fanove. Čak toliko da je veliki broj njih odlučio potpisati peticiju kojom se traži da se ova sezona ponovo snimi

Među brojnim prigovorima na razvoj radnje, koja se, ruku na srce ne odvija u skladu s dosadašnjim razvojem likova, najviše je pozornosti privukao neočekivani preokret u liku kraljice Daenerys koja je krenula stopama svog mrtvog oca, u cijelom Westerosu poznatog kao Ludi kralj. 

>>>U posljednjoj epizodi "Igre prijestolja" očekujemo odgovore na ova pitanja<<<

Iako je teorija o Ludoj kraljici godinama kružila internetom, fanovima serije se ni najmanje nije svidjela posljednja epizoda u kojoj Daenerys nakon predaje King's Landinga koristi svog zmaja da doslovno žari i pali te ubija tisuće nevinih. A, na kraju svega, neki su zamjerili što nije ubila Cersei. 

Nakon brojnih prozivki ljutitih fanova producenti serije David Benioff i D. B. Weiss objasnili su zašto su donijeli takvu odluku i zašto je omiljena kraljica Daenerys na kraju završila kao masovni ubojica i tiranin. Oni za to krive njeno porijeklo i životno iskustvo. 

"Ona je izabrala nasilje. Targaryen koji je izabrao nasilje je prilično zastrašujuća pojava", rekao je Benioff.

"Prisjetite se prve sezone kad Khal Drogo napokon da zlatnu krunu Viserysu. Prisjetite se njene reakcije dok je gledala kako je glava njenog brata završila u kipućem zlatu", dodao je. 

Istaknuo je da se njeno ludilo u drugačijim okolnostima možda nikad ne bi ni pojavilo. 

"Da je bilo drugačije, mislim da nikad ne bismo vidjeli njenu mračnu stranu. Da je Cersei nije prevarila, da nije ubila Missandei, da joj Jon nije rekao istinu. Da se ovo drugačije odigralo, nikad ne bismo znali za tu njenu stranu", kaže. 

Weiss je prokomentirao njeno divljanje po poraženom King's Landingu. 

"Ne mislim da je to unaprijed odlučila učiniti. Vidjela je dvorac koji je njena obitelj izgradila prije 300 godina. U tome trenutku je to vidjela kao simbol svega što joj je oduzeto i tad je postalo osobno", rekao je. 

Odgovorili su i na pitanje koje je mučilo brojne fanove: zašto Daenerys nije osobno ubila Cersei?

"Htjeli smo da ona bude samo smrt s neba. Da je tako vide ljudi koje napada sa svojim zmajem. U većini velikih priča poput ove često je fokus na glavnom junaku i ne bave se puno običnim ljudima koji trpe posljedice njegovih odluka", otkrili su. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara