Pušiona: Stranka za isto sutra

NEDJELJA je genijalan dan za osnovat stranku. Nakon neprospavane noći, par lajni svega što može ući u nos, a zabranjeno je, sjedne se na kavu.

Onda u toj euforiji netko prospe: «Amo osnovat stranku!» «Amo, jebiga!», odgovoriš, a riječi ti jedva izlaze iz usta. Naime, vilica ti stegnuta toliko da bi vjerojatno dehidrirao da nema rupa između zuba.

Prva stvar koju moraš smisliti je ime. To, jebiga, mora imati neke veze s programom. A prva i osnovan stavka istog je «Legalize it!», što god to «it» značilo.

Prvi prijedlog je bio Hrvatski hahari drogaši i zajebanti. Skraćeno Ha Ha De Ze. Onda smo odlučili da ne može. Da ćemo previše podsjećati na HDZ pa nas nitko neće ozbiljno shvatit.

Jer, zamislite da nas nekako povežu sa Sanaderom. Taj čovjek toliko voli sebe da se već jako dugo naziva premijerom. To ti sad, kad se Mesić ponaša kao biljka (dobro mu, jebiga) dođe kao glavna faca u državi.

Onda još za drugog čovjeka Vlade stavi Budišu, a za disciplinu (čitaj «Nema pljačke») u stranci zaduži Glavaša i Šeksa.

Normalna stvar da nas nitko ne bi shvatio ozbiljno da nas i na koji način povežu s njima.

Morali smo promijeniti ime, a da program ostane isti i da ne lažemo ljudima. Hrvatski: da im ne kažemo da će, čim mi dođemo na vlast, sve biti bolje. Možda i bi kad bi se legalizirale neke stvari, ali ne bih sad ulazio u to. Bilo bi presubjektivno za ovako ozbiljnu temu.

Dakle, kako bi izgledala Hrvatska da na vlast dođu tipovi kao mi? Ne bi se makla s mjesta. Da li se ovako miče? Ne. Obraćali bi se narodu jako usporeno, kao da smo na apaurinima ili grassu ili ozbiljno važemo svaku jebenu rečenicu. Pa tako je i sad.

Ali popravili bi turističku ponudu. Zamislite da je marihuana legalizirana u cijeloj državi, a svako ljeto legaliziramo sve ostalo na nekom otoku. Pa procvjetao bi do kraja sezone. Neće ići, ali dobra ideja. U svakom slučaju, ne možemo narodu ponuditi ništa. Može li itko? Ne može.

Dakle, bit ćemo realni. Ime stranke: Stranka istog sutra. Skraćeno, SISA. Genijalno! Odmah smo smislili i plakat. Na plakatu ogromna sisa, ništa ispod četvorke, obojana u crveno, bijelo i plavo i beba kako sisa. Ispod bi pisalo: DA JE PUNOLJETAN, GLASAO BI ZA NAS.

Drugi bi bio isti takav, bez bebe, a ispod bi pisalo: ODUVIJEK STE ŽELJELI NEŠTO OVAKVO.

Tu je pala primjedba da sam, kao glavni čovjek marketinga u što sam na brzinu bio unaprijeđen, šovinistički nastrojen. Ja im objasnio da se taj odnosi na ženski dio biračkog tijela. Kao, one žele takvu sisu, a ne mi. Nisu popušili.

Šta ćeš, kad ljudi ne kuže Našeg Čovjeka. Ovdje prolazi samo autolimarski marketing. Stavi na plakat golu ženu i bocu pive, a ispod napiši «GLASAJTE ZA NAS, BIT ĆE VAM ZAKON!» i svi će glasat za tebe.

Onda smo prešli na ozbiljni dio. Koga kandidirati za predsjednika i premijera?

Oko predsjednika nije bilo frke. On treba biti zabavan, pričati viceve i družiti se s malim, običnim, jadnim, nezaposlenim, nadrkanim, siromašnim... ljudima. Odmah smo se složili oko Malnara. Malnar je naš čovjek i kandidat.

Kod premijera je bilo malo zajebano. Taj treba biti genijalac za gledanje u oči svekolikom pučanstvu i istovremeno sranje kvaka. Ali, treba biti malo brži i zanimljiviji od Račana. Složili smo se da bi to mogao biti Tarik Filipović. Dobro glumi, jebiga, a i ženske ga obožavaju tako da bi time pokrili onaj minus s plakatom.

Nakon toga smo se prebacili na postizborno vrijeme. To je ono kad se zaboravi sve što se kaže u predizbornoj kampanji i uvali u fotelju. To mi je bio najdraži dio.

Onda bi duvali u saborskom WC-u, hranili se u njihovoj kantini i pili u onom bircu unutar Sabora. U sabornici bi čitali nekakve novine i glumili da nas sve to zabavlja, javljali se na replike Anti Kovačeviću, Ljubi Česiću Rojsu, a ponekad i Džapiću, čekali da nam prođe mandat i dobro se zajebavali s tolikom lovom. Mislim, tako se to kod nas radi. A osiguraš si i penziju.

I tako smo nastavili sjediti na kavi i šutiti zadivljeni mišlju kako bi to genijalno bilo da smo saborski zastupnici.

A onda je ovaj prekinuo ugodnu tišinu. Okrenuo se prema meni i ispalio: «Slogan, čovječe, zaboravio si slogan, a glavni si za marketing, jebate.»

To barem nije teško: «GLASAJTE ZA NAS, ISTI VAM KURAC!»

                                  denis_lalic@yahoo.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara