Streamliner 12-2: Veyron za četvero

I DOK se u Bugattiju bave predstavljanjem specijalnih izvedbi Veyrona, nepotvrđene informacije govore kako je u pripremi targa izvedba modela. Malteška tvrtka Racer X Design ide korak dalje i predstavlja projekt Streamliner - viziju novog Bugattijevog modela.

Predstavljen kao "2+2 coupe s obiljem prtljažnog prostora" djelo je 31-godišnjeg dizajnera Reubena Zammita. Streamliner nosi oznaku 12-2, što u prijevodu znači da ga pokreće Volkswagenov W12 motor obogaćen twin-turbo tehnologijom, dok je pogon na prednje kotače.

Ovakav izbor posljedica je projektnog zahtjeva prema kojem je Streamliner čistokrvni GT na tragu Ferrarija 612 Scaglietti, tj. sportski coupe s četiri koliko-toliko iskoristiva sjedala. Sudeći po prednjem kraju vozila posao je odrađen sasvim korektno. No, straga se dizajner možda malo previše zaigrao. Veyronov stil je većim dijelom izgubljen, a automobilu nedostaje odgovarajuća doza agresivnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više informacija o Streamlineru, kao i o ostalim projektima ovog dizajnera možete naći na njegovim službenim stranicama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara