Sve se trese ispod Severinine haljine

Informacije o novom, još uvijek neimenovanom albumu Severine svakog dana pristižu, a najnovije govore o vrlo zanimljivoj tematici kojom će se baviti njezin novi diskografski uradak. Marina Tucaković, beogradska spisateljica koja potpisuje većinu tekstova na novom albumu, otkrila je kako će stihovi biti vrlo provokativni, te nimalo slični onima iz Cecinih pjesama, koje Marina također piše, a mnogi mediji već uspoređuju srpsku i hrvatsku zvijezdu. Severinini tekstovi, rekla je Marina jednom dnevnom listu, neće biti plitki poput Cecinih, a poznati su radni nazivi nekoliko pjesama - "Svakome muškarcu treba kurva", "Trese mi se sve ispod moje haljine" i "Furaš kulturaš".

Pjesma s kontroverznim stihom "Svakome muškarcu treba kurva" prerađena je skladba iz opere "Karmen" Gorana Bregovića, koji je većinski autor glazbe na albumu, javlja portal Pincom. Dugoočekivani Severinin CD u trgovinama bi trebao osvanuti početkom travnja, a pjevačica još nije odlučila koji će ga vizualni identitet pratiti.

Dok se s Marinom Tucaković i Goranom Bregovićem vikendima zabavlja i radi u Beogradu, radni tjedan Severina provodi u Rijeci, točnije u HNK Ivana pl. Zajca, gdje se punom parom odvijaju probe za "Gospodu Glembajevi" u režiji Branka Brezovca. Intedantica kazališta Mani Gotovac ovih se dana bavila PR-om za predstavu, te je u medijima izjavila kako je Severina barunica Castelli novog doba, te kako je iznimno zadovoljna dosadašnjim tijekom proba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U predstavi sudjeluje cijeli riječki glumački ansambl, s nekoliko zagrebačkih pojačanja, među kojima je i glumac Mislav Čavajda, koji glumi Leona Glembaya u alternaciji s Alenom Liverićem. Mani je najavila glazbeno-scenski spektakl za koje je sigurna da će ostaviti bez daha zahtjevnu hrvatsku publiku, te posebice kritiku, koja zbog Severininog pojavljivanja predstavu već dočekuje na nož.

Novi album i predstava zasigurno će i u 2007. godini osigurati Severini mnogo medijskog prostora, kojeg će ovaj put, nadamo se, puniti tiražama i rasprodanim koncertima/predstavama, a ne žutilom u kojem već godinama uživa hrvatsko čitateljstvo.

D.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara