Tarantula pokvarila Božićno veselje

BOŽIĆ je tradicionalno vrijeme radosti i odmora, no jednoj britanskoj obitelji ove je godine bilo teško opustiti se zbog velikog pauka.

Jan Price i njen sin Wayne pokušali su se vratiti u svoj dom ovaj vikend nekoliko tjedana nakon što su u kući vidjeli pauka veličine CD kutije.

Unatoč stručnoj potrazi za paukom, tarantula u kući Priceovih, u Gorlasu u jugozapadnom dijelu Walesa, nije viđena tjednima.

Obitelj je zato ipak odlučila vratiti se u kuću prije nego je tarantula uhvaćena kako bi proveli Božić u svom domu. No pauk je pokvario veselje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Wayne Price je prvi primjetio pauka krajem rujna. "Gledao je televiziju kada se pauk pojavio na ekranu ni od kuda", kazala je njegova majka Jan. Nekoliko tjedana kasnije ona je bila ta koja je ugledala pauka kako se podvlači pod krevet.

"To nije bio normalan pauk. Bio je veličine kutije za CD", kazala je Jan Price.

Bojeći se za vlastito zdravlje Jan Price se sklonila kod prijeteljice dok je Wayne otišao kod djevojke. Geraint Hopkins, lokalni stručnjak za reptile i pauke, postavio je stupice po kući no nije uspio uhvatiti velikog pauka.

Prema njegovim riječima, pauk bi mogao pripadati porodici ružičaste tarantule iz Čilea i pobjegao je iz susjedne kuće. "Dok je toplo taj pauk može živjeti pod daskama i godinu dana", kazao je Hopkins.

On je predložio i dimljenje kuće, no Jan Price je otklonila tu mogućnost jer, kako kaže, "neće biti mirna dok ne vidi da je pauk uhvaćen živ ili mrtav".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara