Uživajte u novom Lamborghiniju

I DOK brojimo sate do otvaranja jednog od najznačajnijih svjetskih autosalona donosimo prve službene fotografije novog Lamborghinija.

Neokrunjeni kralj Ženeve je Lamborghini LP560-4, evolucija Gallarda i jedan od najatraktivnijih sportskih bolida porijeklom s europskog kontinenta.

Pogonski stroj je novi 5.2 V10 benzinski motor s direktnim ubrizgavanjem koji razvija 560 KS. Motor je navodno nastao na osnovi onoga u Audiju RS6, ali uz opsežne preinake. Većoj snazi konfrontira se nešto manja masa (oko 20 kg), pa je dobitak dvostruki.

Nakon pet godina više no uspješne egzistencije Gallardo prolazi kroz značajni facelift. Sprijeda su uočljiva nova svjetla, dodatno otvori ispred prednjih kotača, kao i novi dizajn odbojnika s povećim usisima zraka. Izvedbom podsjećaju na Reventon, no prave promijene zadesile su stražnjicu vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Straga su ugrađena veća svjetla, šira i kraća, ugrađena je crna mrežasta maska, a ispušne cijevi izlaze odmah iznad difuzora. Profil vozila ostao je gotovo identičan izvorniku, pa jedina novost ide na račun novog dizajna naplataka.

Tu ćemo (zasad) stati jer bi sve dalje bili klišeizirani hvalospjevi. Uostalom, dovoljno je baciti oko na fotografije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara