Uživaju li poznati Hrvati doista u shoppingu?

Uživaju li poznati Hrvati doista u shoppingu?

UVRIJEŽENA je pretpostavka da većinu Hrvata prilikom otvorenja svakog novog trgovačkog centra hvata "šopingmanija", prva pomisao su gužve na ulazu, guranje i buka... To sve nije izostalo ni na otvorenju centra Avenue Mall.

Međutim, na spomen riječi shopping prva asocijacija bi trebala biti peglanje kartica i vrećice prepune stvari u rukama, ipak vrećica i nije bilo previše. Učinilo nam se kako je većina posjetitelja bila tu zbog viška slobodnog vremena i u nadi da će dobiti neki poklon besplatno ili bar popust. Najčešće postavljano pitanje je bilo: "Dijeli li se ovdje nešto?"

Ipak, naišli smo na nekoliko poznatih Hrvata i pokušali od njih doznati koliko oni uživaju u shoppingu i posjećuju li često trgovačke centre. Najviše je bilo sportaša, posebno nogometaša, ali čini se više iz marketinških razloga nego iz istinskog užitka u razgledavanju izloga i ponude.

Tako nam je Boško Balaban, nogometaš Dinama, rekao kako baš i ne voli obilaziti trgovine: "Nisam ljubitelj shoppinga, nemam vremena pa ni ne obilazim dućane. U kupovinu najčešće odlazim sa suprugom, a budući da sam uvijek po karantenama često ona i za mene kupuje, vjerujem u njen ukus potpuno". Ipak, postoji jedna stvar koju za sad ne razgledava, ali bi volio imati, a to je kuća u Zagrebu.

Sličnog je razmišljanja i njegov nešto mlađi suigrač, Josip Tadić: "U kupovinu idem tu i tamo, po potrebi, kad mi nešto treba tada i idem, uglavnom s prijateljima." Josip nam je priznao kako za sada ne postoji ništa što bi priželjkivao, a što ne može kupiti: "Ne razmišljam o takvim stvarima, kad mi nešto treba, to i kupim".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glazbenike ćete, ako je suditi prema Davorinu Bogoviću, češće susretati po trgovačkim centrima.

Davorin kaže kako on jednostavno obožava kupovinu: "Volim kupovinu i idem što češće i što više. Obožavam razgledavanje i kad nemam love. Uvijek me privuče tehnička oprema, posebno računala, u stvari sva elektronika, televizori, mobiteli, pojačala i slične stvari. U shopping volim ići sam, kada idem s drugima uvijek me odvuku na kriva mjesta."

Glumica Mia Elegović također se ne uklapa u predodžbu o tipičnoj ženi: "Ne volim shopping, idem samo kad moram i kupujem stvari ciljano. Najčešće kupujem cipele, torbe, čizme i bijele ženske košulje... O onome što si ne mogu priuštiti ni ne razmišljam, ne znam, jednostavno ne želim stvari koje sebi ne mogu priuštiti".

Mia Begović također nije propustila priliku za shopping, a ona se, osim razgledavanja, odlučila i kupiti nešto.

N.D.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara