Video: Cro A Porter - Seksi bizarnosti omotane u lateks

Video: Cro A Porter - Seksi bizarnosti omotane u lateks

MILANSKI tjedan mode za sezonu proljeće/ljeto 2009. pamtit će se po kolekcijama većinom u crnoj boji, dok je pariški bio poput kakve sunčane nedjelje u luna parku. Hrvatski modni event Cro a porter pokazao je i jedno i drugo. Na trećem, pretposljednjem danu ovosezonskog modnog događaja svoje je kolekcije pokazalo sedmero dizajnera: Hippy garden, Marina Design, ARILEO & Ledenko, AMDS by Amadeus, Zigman, Ivana Popović i dvojac Boudoir. Očekivano, najviše se istaknula Ivana Popović jer je izvela performance, kako se to voli nazivati. Zapravo, to je bio više kakav kazališni komad nego modna revija. Fotografkinja Mare Milin osvrnula se na djevojčicu u visokim petama koja je hodala "kako Mare nikad ne bi mogla", a majka male djevojčice, Ivana Popović, kolekciju je predstavila pod imenom "Žrtva mode". 

"Beogradski mediji često nešto izmisle"

S jednom rukom naslonjenom na rame ronioca Kristijana Curavića, a drugom preko usana prikrivajući šaptanja s Fashion Guruom, Nikolina Pišek se iz Beograda vratila u Zagreb kako bi snimila najave za emisiju Red Carpet Light. "U Beogradu je dobro, ali sam se opet opekla na vlastitoj koži. Nisam znala da se u srpskim medijima s vremenom nešto jednostavno potpuno izmisli, pa sam tako i ja naučila da ubuduće sve moram davati na autorizaciju. Primjerice, rekla sam jednom tamošnjem novinaru da su njihovi muškarci šarmantniji od naših, što se jako krivo interpretiralo, pa je ispalo da su bolji, a ja to nisam rekla", rekla je Nikolina Pišek. U istom redu, ali nekoliko mjesta dalje, sjedila je glumica Mila Elegović koja se u jednom trenutku naprasno ustala i krenula prema izlazu.

"Ma došla sam samo radi promocije Glorije Glama na čijoj sam naslovnoj strani, osim toga, sutra rano ujutro ustajem jer imam snimanje 'Bandića'", rekla je Mila koja u "Bandićima" glumi šopingholičarku Peggy. "Jako je teško naći iskrene ljude u današnje vrijeme, iako svi tvrde da im je Peggy simpatična. Vox populi je uvijek subjektivan, a ono što prijatelji kažu je moja intimna stvar", rekla je Mila kojoj se u glasu osjetilo da i nije dobila previše pohvala za Peggy i "Bandiće".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dizajner Zigman ove je godine debitirao na Cro a porteru, a publika ga je nagradila pljeskom. Njegova je kolekcija bila najšarenija od svih i mahom podsjećala na mnoge kolekcije ovogodišnjeg pariškog Tjedna mode, gdje je gotovo sve izgledalo kao u cirkusu. "Pod velikim je povećalom bio taj dečko večeras, svi su ga gledali hoće li ga dočekati na nož ili ne. Ali, svi smo vidjeli koliko je bio sretan. Bože, vrati me u doba da ponovno imam tu ludu energiju poput Zigmana", ushićena je bila Mare Milin kojoj se s druge strane toliko nije svidio nastup Matije Vuice, da ga je još jednom morala komentirati.

"Ushićuju me bizarnosti i priroda"

"Ne znam kakve to estetske kriterije imaju ljudi koji su pohvalili reviju Matije Vuice. Nisam vidjela ništa novo i ništa staro. Ali sa svih strana neki Thompsonovi estetski signali. Šahovnica, mačevi, užas", rekla je Milin koja se priklonila polovici oduševljenih britanskom fetiš kraljicom Victorijom Blurbs. Naime, Victoria je nastupila u sklopu modnog dvojca Boudoir, a odjeća od lateksa nekima je bila "too much". No, ne i Mare Milin. "Kad je nedavno izašao talijanski Vogue s temom sprovoda bila sam presretna jer volim bizarne i morbidne stvari. Svijet je dosadan i velik, a mene može ushititi nešto bizarno i priroda", nadodala je Milin s kojom mišljenje ne dijele svi, poput glumca Vladimira Tintora koji "razumije fetišizam, ali to nije za njega".

L.V.
Foto: V.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara