VIDEO Građani: "Branitelji" imaju previše utjecaja, od države rade džamahiriju

VIDEO Građani: "Branitelji" imaju previše utjecaja, od države rade džamahiriju
Foto/Video: Index

VIJEST da su se veteranske udruge pobunile protiv nastupa srpskog pjevača Bajage na ovogodišnjim Danima piva u Karlovcu i da su uspjeli spriječiti održavanje koncerta brzo se proširila po medijima. 

Odlučili smo provjeriti što Zagrepčani misle o takvoj odluci, imaju li što protiv nastupa srpskih pjevača u Hrvatskoj i smatraju li da bi branitelji trebali imati utjecaj na kulturna događanja. 

>>ANKETA Trebaju li "branitelji" određivati tko smije svirati u Hrvatskoj?<<

>>Hladno pivo odbilo biti zamjena Bajagi kojeg su zabranili "branitelji"<<

"Kao prvo bez teksta sam, kao drugo već sam ljuta. Ovo mi je prvi dan u Zagrebu nakon dvije godine i dobijem ovakvu informaciju. A nedavno je bio problem i u Splitu s Hladnim pivom. Rade nam od države džamahiriju, zato se i selimo", rekla nam je jedna emigrantica u posjetu domovini. 

"Scena bi trebala biti scena, a ne da se politika miješa u to. Neka svira tko god hoće i gdje hoće. Samo da nije baš na nacionalnoj bazi", rekao nam je jedan mladić. 

"Ja mislim da svatko ima svoj krug koji ga podržava, a oni kojima to smeta ne moraju ga doći slušati", kaže nam jedna Zagrepčanka. 

"Naši nastupaju u Srbiji, pa čemu onda uopće gledati na to koje je netko nacionalnosti", mišljenje je jedne djevojke. 

"Nisam ni za kakve zabrane, ni Thompsona, ni Bajage, ni bilo koga drugoga", rekao nam je jedan gospodin koji je u startu naglasio da je njemu kao katoliku tolerancija najvažnija vrijednost. 

Oko utjecaja branitelja, mišljenja su podijeljena. 

>>Deset Bajaginih velikih hitova: Koji vam je najdraži?<<

>>Desničari tvrde da je Bajaga pjevao četničke pjesme u Kninu, evo istine o tome<<

"Ja mislim da branitelji u našem društvu imaju previše utjecaja na sve", rekao nam je jedan čovjek, dok je njegova sugrađanka imala drugačije mišljenje: "Ja mislim da da, zaslužili su."

"Mislim da ne. Rat je davno prošao, sad bi trebalo biti mira", bilo je još jedno mišljenje. 

 

"Njih se ne treba pitati jer im tako dajemo preveliku moć. Hoće li oni onda odlučivati što će djeca učiti u školi?", zapitao se jedan građanin. 

"Ne. Neka se drže rata, neka se drže prošlosti, neka budu ono što jesu- branitelji, a ne da se miješaju u stvari koje nemaju veze s njima. Kažem to s poštovanjem prema njima, i moj je otac  bio branitelj", rekao nam je jedan mladić. 

"Definitivno ne. Oni jesu nama nešto dali, ali sad mi imamo male plaće jer oni imaju velike penzije", bilo je još jedno mišljenje. 

"Bitno je da imamo što za jesti, a ne da branimo stalno nešto. Nemamo mi što braniti više", zaključio je jedan Zagrepčanin. 

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara