Video: Hrvatski top model Sabina Behlić počela revno obilaziti castinge

ZAVRŠNI casting manekenki koje će imati priliku prodefilirati na ovogodišnjem Quelle Fashion.hr, trodnevne modne manifestacije koja će se ove godine održavati od 10. do 12. srpnja u Zadru održao se danas, točno u podne, u dvorani Kornati zagrebačkog Hypo Centra. Casting za ovo modno događanje okupio je vodeće hrvatske manekenke iz renomiranih hrvatskih modnih agencija kao što su Midikenn, Talia Model, Sandra i Casper, a među poznatim facama našla se i pobjednica prvog izdanja reality showa Hrvatski top model, mlada Riječanka Sabina Behlić, te bivša missica Ivana Ergić.

Ovogodišnji domaćin Quelle Fashion.hr-a je grad Zadar, koji će za manje od desetak dana postati (privremeni) epicentar hrvatske modne scene - kroz tri dana modnim pistama će prodefilirati najljepše Hrvatice odjevene u modele iz novih kolekcija vodećih hrvatskih dizajnera, među kojima su i Branka Donassy, Ivica Klarić, Nada Došen, Envy Room i vilinske sestre koje se kriju pod imenom Boudoir, koje uz regularnu modnu reviju organiziraju i jednu posebnu, koje će nositi stvarne žene starije od četrdeset i pet godina, a najstarija od manekenki koje će uskoro izaći na piste Quelle Fashion.hr-a  ima čak sedamdeset godina.

Quelle fashion.hr - spoj mode i umjetnosti s elementima duhovitosti

"Nije nam cilj ovu manifestaciju prije svega etiketirati kao društveno događanja već više kao vješto isprepletanje mode i umjetnosti zajedno sa popratnim sadržajima kao što su izložbe, promocije i after partyi. Razumijemo kako estetika ima mnogo lica stoga se svake sezone trudimo podariti nešto novo našoj publici", rekao je direktor koncepta Quelle Fashion.hr-a, Vinko Filipčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto obične modne piste - umjetnička instalacija

Revije u Zadru će se održavati na umjetničkoj instalaciji "Pozdrav Suncu", djelu arhitekta Nikole Bašića, koji je svjetsku slavu stekao dizajniranjem zadarskih „Morskih orgulja“,, instalaciji koja se sastoji od tri stotine višeslojnih staklenih ploča postavljenih u istoj razini s kamenim popločenjem rive u obliku kruga promjera 22 metra i djeluje zaista impresivno.

U sklopu Quelle Fashion.hr-a svoj novi bezalkoholni koktel predstavit će modni stilist kojeg je policija nedavno zatekla kako vozi u pripitom stanju, duhoviti Boris Banović, a dnevni boravak manifestacije biti će u mondenom zadarskom klubu "Arsenal", koji je smješten u zgradi koja potpada pod spomenik nulte kategorije, smještenoj u samom centru grada.

Vanda Voloder
Foto: Luka Travaš
Video: Tomislav Brdjanović

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara