Video: Slavuji Showtimea premijerno s vlastitim pjesmama

NADOBUDNI kandidati konačno su okusili pravi "estradni kruh", otpjevavši po prvi put autorske pjesme koje su za njih pisali vodeći hrvatski hitmejkeri. U moru katastrofalnih izvedbi izdvojile su se fantastične Iva Ajduković i Artemija Stanić, a titula debakla večeri opet je pripala Filipu Dizdaru, koji se za sudbinu u showu, zahvaljujući začaranim djevojčicama, još uvijek ne mora brinuti. Glasači su najmanje naklonjeni bili Miru Tomiću i Kristini Petravić, koji su ispali iz "vlaka prema vrhu estradne scene" i to, moramo dodati, potpuno zasluženo.

"Spojile nas nevidljive niti koje samo ljubav tka", "Mati te je rodila za mene" i druge literarne grozote samo su neki od stihova koje su vodeći hrvatski autori popularne glazbe pisali za mlade kandidate Showtimea, prilično oduševljene zbog činjenice da se više ne moraju mučiti s coverima i javnosti konačno mogu u pravom svjetlu prikazati svoju "estradnu personu".

Mijo Lešina i Kristina Petravić pjevali su pjesmu Borisa Đurđevića "Sebe lažem", koja je puno bolje legla mladiću iz Frankfurta nego wannabe Lani Jurčević, pa je potonja i odšetala iz emisije.

Novi hit Milane Vlaović, pjesmu "Duša blizanka", pjevali su Anita Španec i Miro Tomić, koji je potpuno iskasapio refren vrlo pamtljivog pjesmuljka i napustio natjecanje. Aniti je pjesma dobro "sjela", no publika na nju nije reagirala ni približno dobro kao na pjesmu "Praznovjerno" koju su za Marija Ponjavića i Ivu Ajduković napisali članovi grupe Connect.

Sve bolja i sigurnija Iva Ajduković

"Hrvatski Justin" prilično je ozbiljno shvatio zadatak pa je na pozornici pokazao pravu, kompletnu izvedbu i za svoj nastup zaradio sve petice, a slično je prošla i Iva Ajduković, iznimno talentirana djevojka čiji glas doista ostavlja bez daha.

Razočarali su inače solidna Franka Batelić i nešto lošiji Mario Sambrailo, koji su izveli pjesmu "Ovaj dan" Mire Buljana. Jacques Houdek i Ivana Husar nerijetko hvale vokalne sposobnosti 16-godišnje Franke, no ona i njezini producenti nisu se potrudili da te kvalitete doživi i gledateljstvo, pa je njezina izvedba nalikovala svjetlijim trenucima Dječje Eurovizije.

Baby Dooks napisao je pjesmu "Za osmijeh tvoj" Artemiji Stanić i Filipu Dizdaru, no iz izvedbe potonjeg mladića nismo mogli shvatiti o čemu se radi, niti pohvatati melodiju. Dok cure vrište, a žiri mu dijeli petice i četvorke (!!!), mi se pitamo - kad će Filipu netko reći da se, ukoliko želi postati popularan, hitno prebaci na manekenstvo, voditeljstvo ili neki drugi javni posao? Odlaskom pjevača bisera postao je najslabija karika emisije, no popularnost (točnije, vriskovi i grudnjaci u studiju) vjerojatno će ga dovesti do završne faze natjecanja, baš kao što bi bio red da to doživi i Artemija, uz Ivu Ajduković definitivno najbolji ženski vokal u Showtimeu.

Video: Evo Stoke opet!

Pozornicu na Zagrebačkom Velesajmu nakon nekoliko mjeseci izbivanja posjetio je Marin Ivanović Stoka, reper koji se prije nekoliko dana vratio "s rehabilitacije", ili kako mi Hrvati to volimo reći - iz komune. "Odličan je osjećaj biti ovdje", poručio je nakon nastupa i najavio nove glazbene projekte, od kojih će prvi biti album s najboljim prijateljem, Markom Lasićem Neredom.

Autorske pjesme u ovu su reality priču u zadnji tren unijele dozu gledljivosti, jer kandidati napokon više nemaju koga kopirati te se u izvođenju pjesama oslanjaju na vlastite emocije i pokoju stvar naučenu u glazbenom studiju.

Hoće li u nastavku presuditi krajnje iritantno vrištanje (kojim bi se producenti trebali pozabaviti i zabraniti djeci da urliču dok su najave i ocjenjivanje) ili pak glasovne sposobnosti, vidjet ćemo krajem godine, a dotad nam ostaje nadati se da će mladi slavuji prestati bjesomučno slušati sugestije "starijih i iskusnijih" i fokusirati se na ono što žele prenijeti publici. Jer takvi su u prvom autorskom Showtimeu najbolje prošli.

D.K.
Foto: G.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara