Volkswagen predstavio "narodni crossover"

VOLKSWAGEN je ovih dana javnosti predstavio novu dizajnersku studiju. Concept A je crossover predstavnik koji se svojim karakteristikama nalazi na pola puta između sportskog automobila i SUV-a. 

Studija je bazirana na osnovama posljednje generacije Golfa. Ovaj podatak valja uzeti s rezervom jer dimenzijska i dizajnerska sličnost gotova pa da ne postoji. S duljinom od 4.348 mm i širinom od 1.854 mm Concept A je 144 mm dulji i 95 mm širi od trenutno aktualnog Golfa.

Istovremeno, visina je porasla na 1.551 mm, a međuosovinski razmak je neznatno prekoračio granicu od 2.600 mm.

Atraktivno osmišljen dizajnerski uradak majstora iz Wolfsburga posjeduje gotovo coupeovsku siluetu i naglašenu agresivnost. Jedina dodirna točka sa serijskim uradcima je prednja maska osmišljena po uzoru na one s Jette i Passata.

LED tehnologija svjetala i otvaranje vrata prtljažnika po uzoru na kamionete najzanimljiviji su detalji stražnjice vozila. Osim toga, Concept A ima pomični platneni krov, a bočna vrata otvaraju se od središnjice prema krajevima vozila. B-nosač je trendovski uklonjen čime je olakšan ulazak u automobil.

Unutrašnjost posjeduje četiri individualna sjedala i vrlo moderno koncipiranu prednju armaturu. Prozračnost i obilje svjetla glavni su faktori pozitivne atmosfere u jednom od najmaštovitijih Volkswagenovih projekata u posljednje vrijeme. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Studiju pokreće jednako moderan motor.150 KS snažan TSI motor opremljen je turbinom i kompresorom, a njegove superiorne osobine već su dostupne na serijskim modelima.

Mjenjač je DSG, s šest stupnjeva prijenosa, a pogon 4Motion na sve kotače. Dojam o terenskim mogućnostima naslućuje se pogledom na 20-inčne kotače i ponosno predočenu zaštitu podvozja.

Na svjetskoj premijeri održanoj u Berlinu predstavnici Volkswagena nisu zanijekali mogućnost serijske proizvodnje.

Pridodamo li tome kompatibilnost vozila s TDI linijom motora i Volkswagenove težnje za širenjem game, može se očekivati da u godinama koje slijede na cestu počnu stizati i ovakvi, nekonvencionalni proizvodi.

M.N. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara