Zagreb među prvim europskim gradovima u kojima je predstavljen Tesla Model 3

Zagreb među prvim europskim gradovima u kojima je predstavljen Tesla Model 3
Foto: Pixsell/Marko Lukunić

U SKLOPU projekta Domovina Nikole Tesle, na zagrebačkom Cvjetnom trgu danas je predstavljeno najiščekivanije vozilo na svijetu, električni Tesla Model 3.

Zagreb je tako postao jedan od pvih europskih gradova u kojima se mogu izbliže razgledati Tesla Model S i Tesla Model X, koji će se na Cvjetnom trgu nalaziti do 18 sati u petak.

"Povodom obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti 2018. posvećenom održivom razvoju, poruka koju želimo poslati prezentacijom ovog i u vrlo skoroj budućnosti i drugih naprednih i dostupnih električnih vozila, je da uz edukacije i veći razvoj infrastrukture od električnih vozila mogu imati koristi svi, a pogotovo je važna njihova upotreba unutar gradskih središta zbog smanjenja emisije CO2 te buke. Rana adaptacija novih tehnologija, jedinstvena je prilika za našu zemlju za otvaranje novih radnih mjesta i osjetno jačanje vlastitih proizvodnih energetskih kapaciteta kroz obnovljive izvore energije. Tako će se smanjiti sada veliki uvoz električne energije (oko 40 posto) i zadržati milijarde kuna unutar Hrvatske", poručuju organizatori predstavljanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara