Zvijezda GOT-a bori se s psihičkim poremećajem: "Razmišljala sam o samoubojstvu"

Zvijezda GOT-a bori se s psihičkim poremećajem: "Razmišljala sam o samoubojstvu"
Screenshot: Youtube

GLUMICA Sophie Turner koja u seriji Igra prijestolja glumi Sansu Stark otkrila je da je u vrijeme najveće popularnosti seriji proživljavala jako težak period. Tijekom intervjua koji je dala doktoru Philu otkrila je da je sa 17 godina počela patiti od depresije, ali i da je razmišljala o samoubojstvu. 

"S depresijom se borim već šest godina. Najteže mi je bilo samo ustati iz kreveta, izaći iz kuće i naučiti kako da zavolim sebe", rekla je Sophie. 

Dok je snimala Igru prijestolja, priča, živjela je s roditeljima, a svi su njeni prijatelji i braća odselili zbog studiranja. Priznala je i da se nije znala nositi ni s kritikom na društvenim mrežama. 

"Sve je krenulo nizbrdo u pubertetu, kad sam imala oko 17 godina. Jako mu se usporio metabolizam i počela sam se debljati. Na društvenim mrežama su komentirali moj izgled, tijelo i glumu, a ja sam u sve to vjerovala. Govorila sam si da sam debela, prištava i loša glumica. Vjerovala sam u to", tvrdi ona. 

Priznala je da je bilo i trenutaka u kojima je razmišljala o samoubojstvu.

"Čudno je to. Puno sam razmišljala o samoubojstvu kad sam bila mlađa. Ne znam zašto. Možda je to bila samo čudna fascinacija. Mislim da to nikad ne bih zapravo učinila. Ne znam", rekla je.  

Istaknula je da ipak ne smatra da su društvene mreže imale presudan utjecaj na njeno mentalno zdravlje. 

"Pridonijelo je mojoj depresiji, ali mislim da to nije bio glavni razlog. Mislim da se radilo o nekoj vrsti kemijskog disbalansa u mom tijelu", kaže Sophie. 

Dodala je da trenutno svoju depresiju drži pod kontrolom pomoću lijekova.

Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta. U Republici Hrvatskoj postoji nekoliko brojeva telefona za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida KBC Zagreb (radi od 0 do 24 sata): 01 2376 335

Plavi telefon: 01 4833 888 Psihološki centar

TESA: 01 4828 888

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara