Beba će preživjeti koji sat i bez vas: Pobijedite osjećaj krivnje kada niste s djetetom

Foto: Shutterstock

FRIŠKIM mamama vjerojatno je poznat osjećaj krivnje koju osjećaju kada god nisu s djetetom. Ako povremeno ostavite bebu s tatom, bakom ili nekim u koga imate povjerenja, ne trebate se osjećati kao da činite nešto loše.

Kvalitetno provedite svaki trenutak s djetetom

Ako ne radite, ali i ako ste se nakon poroda brzo vratili na posao, potrudite se da kvalitetno provedete vrijeme koje ste s djetetom. Osim osnovnih stvari kao što su pun trbuh i čista pelena, sve što vašem djetetu treba prvih mjeseci jest osjećaj da je voljeno i zaštićeno. Mazite se s njim, pjevajte mu, čitajte i igrajte jednostavne igrice. Kvalitetno provođenje vremena s djetetom olakšat će vam rastanke, odlazak na posao ili nekamo drugamo.

Dopustite si zasluženu pauzu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne dopustite da od poroda do uzimanja minipauza u kojima ćete se odmoriti od majčinstva prođe previše vremena. Potrudite se svaki dan imati malo vremena za sebe kada radite ono što želite - pola sata u kadi, nekoliko poglavlja dobre knjige, hobi koji volite, tjelovježbu na koju ste prije išli i slično.

Cijenite svoj trud

Umjesto da razmišljate o vremenu koje ne provodite s djetetom, fokusirajte se na sve što radite za svoju obitelj. Ako ste na poslu puno radno vrijeme, sjetite se da financijski osiguravate svoju djecu.

Također je važno imati na umu da vaše dijete ne broji sate dok vas nema, nego vrijeme provodi usmjeravajući pažnju na osobu koja je tada s njim, spavanje i ostalo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara