Dan ružičastih majica

Dan ružičastih majica

Foto: Shutterstock, CEPN

DAN ružičastih majica (Pink Shirt Day) ove godine će se po drugi puta obilježiti i u Hrvatskoj i to 25. veljače. Tradicionalno se obilježava svake zadnje srijede u mjesecu veljači.

Začetnik ideje o obilježavanju ovog dana u Hrvatskoj, ali i nositelj cjelokupnog programa vezanog uz Dan ružičastih majica je CEPN, Centar za edukaciju i prevenciju nasilja.

Ovaj dan nastao je kao simbol dječaka koji je bio izložen vršnjačkom nasilju upravo zbog dolaska u školu u ružičastoj majici. Ispostavilo se kako je ta majica simbolizirala dječakovu potporu teško bolesnoj majci. Vrlo brzo su se dječakovi školski kolege solidarizirali i pojavili u školi u ružičastim majicama koje su odmah postale simbol ove inicijative, a kasnije i međunarodno priznate.

Činjenica je da je nasilje u mnogim oblicima prisutno svakodnevno u svim okruženjima i upravo zbog toga je ova inicijativa koja pokušava tome stati na kraj vrijedna svake pohvale. U 2014. godini ovu akciju su podržali mnogobrojni ljudi iz javnog života, pa se nadamo se da će se i ove godine odazvati.

Želite sudjelovati u Danu ružičastih majica?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Centar za edukaciju i prevenciju nasilja savjetuje kako se možete uključiti:

Potaknite svoje prijatelje, obitelj i kolege na poslu da 25. veljače obuku ružičaste majice i tako podrže program protiv vršnjačkog nasilja.

Fotkajte se i dijelite slike kako bi se svjesnost o nasilju povećavala uz hashtag #Danružičastihmajica .

Želite financijski pomoći radu Centra?

Možete kupiti službenu majicu ovdje .

Najnovije obavijesti o Danu ružičastih majica pratite na službenoj Facebook stranici ili na stranicama Centra za edukaciju i prevenciju nasilja.

Pripremite ružičastu majicu i 25. veljače širite glas o važnosti rješavanja ovog problema koji može dovesti do teških posljedica u razvoju djece.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara