Idealne za uvođenje krute hrane: Kašice od riže

Idealne za uvođenje krute hrane: Kašice od riže
Foto: Shutterstock
 
RIŽA je neutralna namirnica koja je odličan izbor već za prve kašice kada započnete s uvođenje krute hrane. Za početak rižu možete kombinirati s majčinim adaptiranim mlijeko koji svaku kašicu djetetu čine ukusnijom.
 
Okus majčinog ili adaptiranog mlijeka je nešto na što su bebe već naviknute i mogu olakšati uvođenje ne tako ukusnih namirnica.
 
S obzirom na to da u kašice ne bi trebalo dodavati sol ili šećer, zato je mlijeko idealan dodatak voćnim, povrtnim ili kašicama s rižom.
 
Kada dijete savlada hranjenje na žlicu i počne se privikavati na krutu hranu, postepeno u kašice s rižom možete dodavati nebrojeno mnogo okusa. Ispočetka je potrebno pasirati kašicu kako bi dobili gustu kremu, nalik krem juhama. 
 
Kako bi se smanjio rizik od celijakije, autoimune bolesti koje izaziva oštećenje sluznice crijeva, a kasnije i drugih organa savjetuje se uvođenje žitarica koje sadrže gluten prije navršenog 7. mjeseca. 
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Nakon tjedan dana čiste rižine kašice vrijeme je za dodavanje drugih namirnica u kuhanu rižu.
Skuhajte ribanu mrkvu ili tikvicu. 
 
Ako povrće naribate ubrzat ćete kuhanje, pa će biti dovoljno svega nekoliko minuta. 
 
Savjetujemo da prvo riži dodajete povrće, jer ako se odlučite za slatko voće, velika je vjerojatnost da će dijete nakon što se navikne na slatko odbijati povrće koje bez dodavanja začina može biti bljutavo.
 
Kuhanu mrkvu ili tikvicu ubacite u blender zajedno s kuhanom kuhanom rižom i usitnite.
 
Ako je pregusta dodajte malo vode u kojoj se kuhala riža ili adaptirano ili izdojeno mlijeko.
 
Postepeno možete početi dodavati cvjetaču i brokulu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara