Najbolje kašice za mjesec siječanj!

Najbolje kašice za mjesec siječanj!
Foto: Shutterstock
 
ZIMSKI mjeseci oduvijek su pomalo omraženi zbog slabog izbora svježeg voća i povrća. Većina toga u trgovinama izgleda poprilično plastično i nezdravo. Naime, namirnice koje jedemo u pravilu bi trebale moći stići do našeg stola sa samo jednim „presjedanjem“, odnosno u što kraćem vremenu i što kraći put prevaliti kako bi voće ostalo svježe. Nažalost, u ovo doba godine na policama s voćem prevladavaju citrusi koji nisu primjereni za male bebe. Donosimo vam nekoliko kašica koje će se svidjeti vašim bebicama, a vi ćete biti sigurni da ste ponudili djetetu zdrav obrok.
 
Kašice od avokada
 
Avokado je vrlo otporan, te stoga ne zahtijeva mnogo pesticida kako bi ostao zdrav i uspio doputovati iz dalekih krajeva. Dodatna prednost je što ima debelu koru koja se ne jede, pa kada ga ogulite preostaje vam prekrasno meso koje se lako gnječi za kašice, zdravo je i bebe ga mogu konzumirati već od samih početaka uvođenja kašica. Ne zahtijeva termičku obradu čim se vrijeme pripreme dodatno skraćuje. Avokadu možete dodati malo banane ako želite dobiti ukusniju kašicu za vašu bebu.
 
Kašice od špinata
 
Špinat, ako ne pronađete onaj koji raste zimi, uvijek može poslužiti i onaj iz zamrzivača jer gubi vrlo malo korisnih tvari zamrzavanje. Špinat možete kombinirati s jabukama, krumpirom ili korabom. Dok je ostalo voće ili povrće potrebno kuhati, špinat je dovoljno dodati tek na nekoliko minuta kako bi omekšao. Potom zajedno izmiksati sastojke i ponuditi bebi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Kruške i jabuke
 
Pokušajte pronaći dobavljača zdravog povrća i voća iz eko uzgoja. Ako vam to ne uspije pronađite jabuke i kruške koje izgledaju najmanje umjetno. Drugim riječima, što su ružnije, to su vjerojatno i zdravije. Dobro ih operite, osušite i potom ogulite. Navodno je za izvlačenje pesticida dobro voće i povrće preko noći ostaviti u vodi u koju ste dodali sol i sodu bikarbonu. Naravno, bez obzira poslužili se tom metodom, osobito kada to voće planirate ponuditi bebi, potrebno ga je oguliti.  Kruške i jabuke možete kombinirati s mrkvom, korabicom ili celerom u svim mogućim kombinacijama. Nasjeckajte na sitne kockice, kratko prokuhajte, izmiksajte i započnite s avanturom zvanom – hranjenje!
 
Kašica od cikle
 
Svi već dobro znamo da se osjećamo zdravije kada samo pogledamo ciklu, a sada je idealno vrijem za ponuditi ju svojoj bebi. Cikla se preporučuje nakon navršenih 7 mjeseci. Pola male cikle i pola jabuke nasjeckate i skuhate. Izmiksajte i poslužite! Ako se bebi kašica ne svidi od prve, sljedeći put pokušajte kombinaciju cikle i kruške. Igrajte se omjerima dok ne nađete zlatnu sredinu.
 
Kada vam se ponuda voća i povrća učini vrlo lošom, možda je bolje djetetu ponuditi kašicu sa žitaricama dok ne pronađete dovoljno kvalitetno voće i povrće. Prilikom kupovine obratite pažnju da plodovi nisu pokvareni ili oštećeni (najčešće rupe od noktiju zbog isprobavanja).
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara