Jogom protiv depresije u trudnoći

Jogom protiv depresije u trudnoći

Foto: Shutterstock

VJEŽBANJE je oduvijek bilo odličan borac protiv lošeg raspoloženja, a za borbu protiv depresije u trudnoći svakako je najbolji izbor joga.

Joga je poznata po svojim čudotvornim učincima kako na tijelo, tako i na um, čineći vaše mišiće snažnijima, izduženijim, istovremeno vas čineći smirenima i opuštenima i stavlja posebnu pažnju na pravilno disanje. Upravo zato se sve češće joga preporučuje upravo trudnicama koje se nerijetko susreću s tegobama u trudnoći.

Istraživanje na Sveučilištu Brown provedeno je nad 34 trudnice s dijagnosticiranom depresijom koje su tijekom deset tjedana vježbale prenatalnu jogu oko 75 minuta tjedno. Naime, nakon desetotjedne joge trudnice su pokazivale znatno manje simptoma depresije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dokazano je kako povećanje vremena vježbanja joge iznad promatranih 75 minuta tjedno može dodatno umanjiti simptome depresije.

U planu je i mnogo veće istraživanje koje bi pokušalo jogu koristiti kao održivu terapiju protiv depresije, što bi dovesti do potpuno preobrata u liječenju depresije jer korištenje antidepresiva u trudnoći može štetiti i majci i djetetu, a jogom bi se možda njihovo korištenje moglo potpuno izbaciti.

Jogu bi trebalo prakticirati što češće zbog poboljšanja ravnoteže, plodnosti, depresija i napadaja anksioznosti. To je zapravo idealan način da izgleda odlično i osjećate se odlično u trudnoći!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara