Kako natjerati klince da jedu više voća: Zdrava i superzabavana užina koja će ih oduševiti!

Foto: Pinterest, Ilustracija Index

PRIMIJETILI ste kako vaši klinci gotovo nikad ne posežu za voćem, a sve što ih zanima između obroka su sladoled, čips, čokolada i bomboni?

Napravite im ove maštovite međuobroke i jamčimo vam da će uskoro radije posezati za njima nego za kupovnim sladoledom. Pogotovo ako ih uključite u njihovo izrađivanje!

Riječ je o smrznutom jogurtu s voćem na štapiću koji izgleda poput pravog sladoleda, a puno je zdraviji te ima puno manje kalorija.

Kombinacije za izradu ovog super međuobroka su bezbrojne, a predlažemo da svakako smanjite udio jogurta i povećate udio voća u njima jer će tako biti još ukusniji!

Što vam je potrebno?

- Voće (maline, jagode, borovnice, ananas, breskva, kruška...što već volite)

- Grčki jogurt

- Plastični kalupi za izradu sladoleda na štapiću koje možete nabaviti u gotovo svakom trgovačkom lancu ili male kartonske čašice i drveni štapići

Postupak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možete odabrati dva načina izrade ovih međuobroka, ovisno o tome želite li da se voće vidi ili ne:

Priprema u blenderu

Ubacite grčki jogurt i voće u blender te po želji dodajte malo cimeta ili meda. Sve dobro izmiješajte, pretočite u kalupe i ostavite preko noći da se smrzne.

Priprema bez blendera

U posudi pomiješajte voće s grčkim jogurtom te po želji dodajte med ili cimet. Napunite kalupe te obratite pažnju na to da na samom vrhu, na dijelu na koji dolazi štapić bude više jogurta kako bi se sve lijepo oblikovalo. Pustite da se ohladi preko noći u zamrzivaču.

Index Mame predlažu: 

Na ovaj način možete napraviti i doručak za klince za dane kad ste u žurbi; uz jogurt i voće, u blender samo dodajte zobene pahuljice!

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara