Kašica od lubenice
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Shutterstock
SEZONA lubenica je pred vratima i šteta bi bilo taj izvor slatkog osvježenja tijekom ljetnih vrućina ne priuštiti i djetetu. S obzirom na to da se lubenica često spominje kao poznati alergen, odmah uz jagode, svakako nije najbolji izbor za prve kašice. No nakon 8. mjeseca bebi možete ponuditi malo lubenice. Kako je ona sama po sebi dosta vodena, nemoguće je napraviti čvrstu kašicu samo od lubenice, pa ju možete miješati s jabukom ili nekim drugim neutralnim voćem.
Sastojci:
zdjelica komadića lubenice
1/2 jabuke
Priprema:
Lubenicu izrežite na sitne komade kako bi lakše bilo odvojiti sve koštice.
Jabuku operite, ogulite i izrežite.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jabuku prvu ubacite u blender ili sjeckalicu, a tek kada je ona usitnjena dodajte lubenicu.
Poslužite netom pripremljeno.
Savjet:
Lubenicu izvadite iz hladnjak barem sat vremena prije pripreme kašice kako bi postigla sobnu temperaturu. U suprotnom će kašica biti prehladna za konzumiranje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati